Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va comercializa șase soiuri de crizanteme produse în spațiu protejat.

”Cercetătorii noștri au ales pentru înfiinţarea unei culturi de crizanteme la ghivece în spaţiu protejat șase soiuri – Vido Purple și Red, Thrump Violet, Smola White, Cayman Yellow,  Stromboli Yellow. Cultura a fost înfiinţată la începutul lunii iunie, utilizând răsaduri obţinute din butaşi liberi de viroze.

Pe parcursul a cinci luni au fost desfăşurate activităţi de întreţinere a culturii (plantarea răsadurilor în ghiceve, irigat, tratamente fitosanitare, ciupit, bobocit, înlăturarea frunzelor uscate, transvazarea plantelor din ghiceve cu diametru mai mic în altele cu diametru mai mare, corespunzător vigurozităţii plantelor).

Au existat şi activităţi de cercetare (observaţii privind efectul unor produse fitofarmacetice, observaţii fenologice, măsurători biometrice, măsurători privind umiditatea relativă, intensitatea luminii, temperatura din spaţiul protejat)”, a explicat Ioana Moldovan Ciobanu, asistent cercetare științifică la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH).

Crizantemele sunt de mai multe soiuri și culori, fiind produse de USAMV la sera din campusul universitar și la serele din SCH. Instituția a deschis sau a modernizat în ultimii ani mai multe magazine, concurând astfel operatorii privați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stațiile de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, modernizate

Articolul următor

11 startup-uri, dintre care trei din Transilvania, selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share