Digitalizare IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

11 startup-uri, dintre care trei din Transilvania, selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

Techcelerator a selectat 11 startup-uri pentru programul de accelerare NEXT FinTech, derulat cu sprijnul Fondului European pentru Europa de Sud-Est din Luxemburg și a partenerilor GapMinder VC, Google pentru Startups, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech și Stripe.

În faza de preselecție au aplicat 33 de startup-uri cu proiecte care vizează acest segment de piață. Companiile din program care vor beneficia de mentorat intensiv și potențiale finanțări sunt: 22Trust Venture (produs B2B dedicat băncilor de retail care le permite să propună prețuri dinamice, utilizând tehnologia AI în activitățile lor de creditare); AlphaBlock Technologies (propune produsul Alphabot, aplicație tip chatbot inteligent care ajută investitorii din piața de capital să implementeze strategii de investiții cu un nivel pasiv de risc, dar cu niveluri active de performanță); ENSO business (platformă web care redefinește modul în care companiile se conectează și interacționează cu furnizorii săi); Finpathic (consilier financiar digital care analizează datele financiare ale utilizatorului, folosind o bază de date financiare extinsă și propune portofoliul optim de investiții); Investory Toy Factory (folosește învățarea bazată pe jocuri pentru a ajuta copiii să înțeleagă finanțele); KidsFinance (un produs pentru părinți și copii care promovează educația financiară și are asociat un card preplătit pentru cei mici); Leaseman (platforma pentru închirierea și managementul spațiilor comerciale disponibile); OptimRent (prima platformă adresată proprietarilor de bunuri imobiliare și chiriașilor care își propune să automatizeze procesele implicate în administrarea proprietății); SSIF GOLDRING (soluție pentru controlul financiar facil al investițiilor în fonduri de pensii); TimedFx (platformă care oferă cele mai bune rate de schimb pentru companiile cu afaceri în mai multe monede, ajutându-le astfel să reducă la maximum pierderile din schimburile valutare) și ZoomReport (platformă care oferă utilizatorilor date publice integrate, localizate geografic, și îi ajută să analizeze medii locale socio-demografice și economice pentru decizii de afaceri).

Dintre acestea, trei companii sunt din Transilvania. Este vorba despre ENSO Business, Investory Toy Factory și SSIF Goldring. ENSO este o companie fondată în 2019 la Cluj-Napoca de Andrei Pantelimon și Alexandru Copandean, ambii cu peste 20 de ani de experiență în industria IT.

Cel de-al doilea start-up este Investory Toy Factory. Platforma a fost dezvoltată de compania clujeană Fortech SRL, fondată în anul 2003 și administrată de Marin Vaduva și Silvia Banabic. Compania are o cifră de afacere și un profit net în creștere în ultimii ani. Anul trecut a raportat afaceri de peste 150 de milioane de lei și un profit net de 19,4 milioane lei.

În ceea ce privește SSIF Goldring, este vorba despre o companie cu 22 de ani de servicii pentru Piața Românească de capital și o contribuție activă în cadrul acesteia fiind cunoscuți pentru premiul obținut cu ocazia inaugurării anului bursier 2018 pentru “Intermediarul companiilor antreprenoriale româneşti la BVB”, pentru premiul aniversar “România 100” pentru contribuţia la dezvoltarea activităţii de brokeraj acordat de Asociaţia Brokerilor în decembrie 2018, dar și ca susținător al Invest Club (Clubul Investitorilor) la nivel zonal (Tg. Mureş) începând cu anul 2015 prin participarea şi implicarea în organizarea de întâlniri. Compania a fost fondată în anul 1998, avându-i în prim-plan pe Adrian Zahan (CEO), Erzsebet Szasz și Stefan Jakab.

„Am selectat 11 echipe care dezvoltă produse pentru care vedem un potențial semnificativ pentru zona core FinTech, dar și domenii adiacente ale acesteia, cum este piața PropTech sau cea de educație financiară. Vom lucra împreună cu cei mai buni mentori pentru îmbunătățirea strategiilor de produs și piață ale acestor startup-uri. Scopul nostru este să atragem cât mai mulți parteneri relevanți pentru a facilita demararea de proiecte pilot și ridicarea de runde de investiții“, a declarat Cristina Țoncu, director al programului Techcelerator.

Programul de accelerare, desfășurat online până la finalul lunii ianuarie 2021, va include patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții. Acestea vor fi susținute de experți și investitori din zona FinTech și business development. Programul se va încheia cu un eveniment de tip Demo Day, în cadrul căruia startup-urile își pot evidenția progresele și pot atrage fonduri din partea investitorilor.

Cele 11 startup-uri vor putea accesa și credite Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse Freshworks etc., cu o valoare totală a pachetului de peste 150.000 de euro.

Startup-urile din programul NEXT FINTECH vor fi prezentate partenerilor investitori GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink și au șansa să acceseze câte o rundă de finanțare de până la 200.000 de euro.

Related posts

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Termen prelungit la solicitarea microgranturilor

Traian Dan

Transylvania Wine Tours ne descoperă comorile ascunse de pe dealurile Transilvaniei

Transilvania Business

Premiul I pentru proiectele europene din regiunea de Nord-Vest, atribuit Consiliului Judeţean Cluj

Stefana Muresan

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Nora Dumitrescu

Crosspoint: The first 15 years. Our lessons & expertise, dedicated to you.

Ionut Oprea

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

Stefana Muresan

Sigemo, furnizor de anvelope și jante din Sibiu: Anul 2021 va fi cu siguranță un an greu

Ion Surdu

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Nora Dumitrescu

UVT, pe podiumul național în clasamentele RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking

redactia

Cum va afecta OUG 114 programul CSR al ROMGAZ?

redactia

Fondatorul Albalact ridică un complex turistic de 10 milioane €

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (7): Arhitectură laică – arhitectură ecleziastică

Transilvania Business

Rezultatele Antibiotice SA în 2019: venituri mai mari cu 7% și creștere cu peste 65% a vânzărilor de produse finite

Papuc Irina

Lanțul de showroom-uri Divani & Sofa, reactivat în Transilvania

Nora Dumitrescu

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri pe metru pătrat pentru apartamente

Stefana Muresan

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Papuc Irina

Ardelenii vor zbura pe litoralul românesc din iulie

Nora Dumitrescu

Delegaţie Romgaz, la Conference Emerging and Frontier Markets – New York

Stefana Muresan

Fabrica Sortilemn își suspendă activitatea temporar

Nora Dumitrescu

Leave a Comment