Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile din industria jocurilor video din România au depășit pragul de 200 de milioane de dolari. Cele mai importante studiouri din Transilvania și Banat sunt în Cluj, Timișoara și Brașov

Pentru prima dată în istoria industriei de game development din România, cifra de afaceri înregistrată de cele peste 100 de studiouri ce activează local a depășit 200 de milioane de dolari.

Suma reprezintă o creștere de 14,65% față de anul 2018, potrivit profit.ro.

59% dintre studiourile românești se află în București, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iași, 5% în Timișoara și 3% în Brașov, restul desfășurându-și activitatea în orașele mici ale țării.

Sursa citată precizează că în industrie activează peste 6000 de specialiști. De asemenea, 74.2% dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licențiate), în timp ce 12.1% furnizează servicii de quality assurance, localizare și outsourcing creativ. 10.3% din studiouri activează și ca publisheri pentru propriile jocuri iar 3.4% dintre studiouri creează soluții pentru infrastructura de jocuri.

Potrivit Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), cele mai importante zece companii românești în 2019 după cifra de afaceri sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Playtika, Ati Studios, Super Hippo Games, Quantic Lab, King Games Studio, Bandai Namco și Those Awesome Guys.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pandemia accelerează deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

Articolul următor

STABLES, cel mai nou spațiu de co-working din Cluj-Napoca, deschis oficial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share