Antreprenori București Cluj Real Estate Slider Ultimele stiri

STABLES, cel mai nou spațiu de co-working din Cluj-Napoca, deschis oficial

Cel mai nou spațiu de co-working din Cluj-Napoca este amplasat In locația fostelor grajduri ale Imperiului Austro-Ungar.

Stables, un nou concept de serviced office, un spațiu de co-working premium, s-a deschis în inima orașului Cluj-Napoca, chiar în incinta fostelor Grajduri Imperiale – parte din proiectul mixed-use, Record Park, dezvoltat de Speedwell.

Grajdurile Imperiului Austro-Ungar, care au găzduit în trecut și o fabrică românească de textile și care au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost readuse la viață și transformate într-un spațiu modern de birouri, destinat antreprenorilor și companiilor care caută nu doar un spațiu de birouri, dar și o comunitate și un mix de servicii competitiv.

Cu o suprafață de aproximativ 1.000 mp, Stables dispune de parter și etaj, oferind un spațiu generos de networking format din lounge,  un centru de conferință, zone de hot-desking, birouri dedicate și birouri private, bucătarie și access la o grădină interioară.

Preponderent, spațiul a fost gândit pentru birouri private, acestea permițând o configurație flexibilă până la un număr maxim de 20 de persoane, dar și birouri de câte două până la șapte persoane.

O altă componentă majoră situată la parter este zona dedicată socializării și organizării de evenimente, care încorporează un centru de conferință ce poate găzdui până la 50 de persoane.

Stables oferă și 40 de locuri de hot-desking, săli de ședință de 4 sau 8 persoane, cabine telefonice, dar și servicii ce descriu un spațiu de lucru complet: pază, parcare subterană, control acces atât pentru intrarea în spațiu, cât și pentru birourile închise, recepție și serviciul de protocol, birotică, imprimantă și scanner, o bucătărie modernă, apă și cafea și, cel mai important, accesul la un mix de comunitate.

Stables face parte din proiectul de anvergură Record Park al dezvoltatorului imobiliar Speedwell și care, împreună cu The Office, formează cel mai mare hub de business din Cluj-Napoca.

Situat pe Onisifor Ghibu 20 A, proiectul este unul mixt cu spații rezidențiale, cât și funcții de retail și spații de birouri (pe lângă spațiul de co-working cuprinde: un resturant, o piscină deschisă cu acoperiș retractabil în cadrul unui club sportiv, o grădiniță, o cafenea și un cabinet stomatologic, dar și un supermarket al unui cunoscut brand românesc). Proiectul a obținut certificarea BREEAM, principala metodă internațională de evaluare a sustenabilității pentru proiecte de masterplanning, infrastructură și clădiri.

Din dorința de a păstra un echilibru perfect între istorie și prezent, proiectul a reprezentat o adevărată provocare pentru echipa COS România (Corporate Office Solutions), care s-a ocupat de amenajarea spațiului, fiind și printre primele companii care au ales Stables pentru relocarea showroom-ul lor din Cluj-Napoca. COS este parte a Grupului Office Solutions și consultant în domeniul amenajării spațiilor de birouri din 1998, având peste 2.000 de clienți și peste 15.000 de proiecte finalizate în România.

„Cluj-Napoca este un oraș al inovației cu o dinamică de creștere remarcabilă în ultimii ani, iar proiectul Stables vine să sprijine mediul local de afaceri. Din aceste motive, am mutat showroom-ul COS din Cluj-Napoca în incinta Stables, ca o decizie strategică atât din punct de vedere al spațiului și al amplasării acestuia, cât și ca punct de observare al dinamicii oamenilor și așteptările diferite pe care aceștia le au de la spațiul în care lucrează. Pentru noi este o prioritate să dezvoltăm noi planuri de amenajare cu un grad mai înalt de personalizare pentru clienții noștri”, declară Christophe Weller, fondator și CEO al Corporate Office Solutions (COS).

„Ne-am pus amprenta asupra clădirii și am conservat elemente cheie cum sunt stâlpii de fontă, învelișul de căramidă sau bârnele din lemn. Denumirea Stables accentuează tocmai îmbinarea dintre clădirea istorică și noul spațiu amenajat în stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, având un stil funcțional și tehnologizat. Hub-ul, dat în folosință în luna septembrie, a fost proiectat pentru necesitățile unor echipe medii și mari, oferă facilități premium și are în prezent un grad de ocupare de aproximativ 35%”, a adăugat Marius Mârza, Managing Partner Stables.

 

Stables a luat naștere printr-o investiție în valoare de 750.000 de euro și în implementarea spațiului s-au aplicat principiile noului sistem de certificare WELL sau Fitwel, care analizeaza clădirile din perspectiva de „well being”, starea de bine a ocupanților.

Arhitecta spațiului, Laura Dragomir, a explicat cum au fost integrate elementele de inspirație art-deco, majoritatea gândite și executate special pentru noile spații de birouri, pentru a completa amprenta tradițională a clădirii: „Am folosit forme geometrice, stilizate și îmbinate repetitiv, printuri vegetale și simboluri abstracte, piese de mobilier cu forme rotunjite, combinații de culori pastelate și texturi elegante”.

„A companion, not just a company” este sloganul care defineste startul Stables, un partener ce dorește să fie un companion pentru acele companii care, în drumul lor spre dezvoltare, au nevoie de un mediu și un spatiu unde să atingă succesul.

Desprinsă dintr-o companie de mare succes, Stables și-a început propriul drum la Cluj-Napoca și are energia și resursele necesare pentru a se dedica în totalitate nevoilor clienților săi. În spatele noului spațiu de co-working stau zeci de ani de experiență în domeniul design-ului interior de birouri, în care s-a acumulat o vastă experiență în livrarea de proiecte complexe și integre, în parteneriate stabile cu clienți majori. Deviza Stables: „A companion, not just a company”.

Detalii pe www.stablesoffice.com.

Related posts

Compania farmaceutică Ropharma, deținută de Mihai Miron, buget de investiții de 9 mil. euro

Stefana Muresan

P3: Preocuparea pentru spațiile verzi, parte integrantă a dezvoltării industriale  

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas demarează proiectul de gaze naturale Midia din Marea Neagră, evaluat la 400 milioane dolari

redactia

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

BNR a aprobat noua conducere executivă a CEC Bank

Papuc Irina

Doi șefi ai Băncii Transilvania și-au vândut acțiunile pe bursă

Stefana Muresan

Școala de Bani lansează cursul online de educație financiară pentru părinți

Traian Dan

Mănăstirea Franciscanilor din Gherla va reintra în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Anuarul de business al Maramureșului: economia județului, în creștere

Nora Dumitrescu

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

ManpowerGroup, relocare în The Light One, asistată de Crosspoint Real Estate

Ionut Oprea

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Primăria Cluj va avea primul funcţionar public robot din țară

Stefana Muresan

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș va alimenta 11 localități din Sălaj

Nora Dumitrescu

NRCC Bulgaria School Trip – Veliko Târnovo

Ionut Oprea

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Stefana Muresan

Iulian Trandafir, președintele ADRFR: Asigurarea accesului pacienților la medicamente este misiunea echipelor de distribuție și din farmacii

Nicolae Pop

STIRIXIS GROUP inovează în design-ul spațiilor de birouri

Ligia Voro

IMOTECA: Piața imobiliară se aliniază la standarde occidentale

Nicolae Pop

[Enjoy Transylvania!] The tourist attractions of Băile Figa and Sîngeorz-Băi (Figa and Sîngeorz Baths)

Transilvania Business

MIPIM PropTech Summit

Transilvania Business

Leave a Comment