Analize Antreprenori Economie IMM Industrie Slider Ultimele stiri

Camera de Comerț și Industrie a României realizează Topul Național al Firmelor 2020

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează din 1994 topul național al firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

2020 a adus provocări majore și pentru economie. Continuitatea activităților economice a fost și rămâne vitală pentru depășirea acestei perioade dificile. Economia nu s-a oprit, iar oamenii de afaceri au căutat soluții de adaptare la noua realitate și au încercat, de asemenea, să-și creeze noi oportunități de afaceri. Mai ales în acest context dificil din 2020, CCIR este un susținător puternic al intereselor comunității de afaceri.

Doar pentru că este un an dificil, nu trebuie uitate performanțele înregistrate de companiile românești în 2019. Dimpotrivă, ele trebuie cunoscute de autorități și opinia publică deopotrivă. TNF 2020, o ediție specială în care vom așeza la loc de cinste munca și performanța celor care țin pornit motorul economiei.

TNF 2020

TNF 2020, clasament realizat în exclusivitate de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), înregistrează tendințe pozitive pentru toți indicatorii care au stat la baza realizării acestuia, precum: număr de companii, cifră de afaceri și profit.

Comparativ cu anul anterior, numărul firmelor incluse în primele 10 poziții a crescut de la 12.603, în 2019, la 12.711, în 2020, reprezentând o apreciere cu 0,85%. Totodată, cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 189,31 miliarde de euro, în creștere cu 5,99% față anul precedent, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,8 miliarde euro, însemnând o creștere procentuală de 5,12%.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menținut constantă în 2020, față de anul anterior, profitul din exploatare reprezentând 8,34% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești. Totodată, numărul de salariați a crescut cu 1.29%, ajungând la 1,35 milioane de angajați.

Ediția a XXVII-a, din 2020, a TNF a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.711 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.468 din industrie, 3.587 din servicii, 2.649 din comerț, 313 din turism, 477 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 632 din agricultură, silvicultură și pescuit și 585 din construcții. Cele 12.711 companii însumează un total de aproape 190 de miliarde de euro cifră de afaceri, un profit din exploatare de circa 15,8 miliarde euro și 1.357.603 salariați.

La realizarea clasamentului TNF 2020 au fost analizate 730.998 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 249.128 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

În ierarhia TNF 2020 s-au calificat pe prima poziție un număr de 1920 de companii, pe locul al doilea 1604 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 1435 companii.

Clasamentul TNF 2020 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț, în toate județele țării.

Rezultatele consemnate în TNF, ediția 2020, se vor regăsi în catalogul tipărit și în versiunea electronică, cei interesați putând astfel obține informații despre firmele clasate pe primele 10 locuri.

Related posts

Standul comun al României, pentru prima dată la transport logistic München

Ligia Voro

Complexul Energetic Hunedoara își va reduce pierderile cu 80%

Stefana Muresan

Germania, cel mai important partener economic al României

Stefana Muresan

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Papuc Irina

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Sondaj: Peste 70% dintre firme nu au o strategie pentru situații precum COVID-19. Planul unei companii din Sibiu

Papuc Irina

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Stefana Muresan

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Ministerul Sănătății: Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

Stefana Muresan

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

Evoluția agriculturii după aderarea României la Uniunea Europeană

Transilvania Business

Strategia 5G pentru România a fost aprobată în ședință de guvern

Ligia Voro

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Borgo Pass, locul unde Stoker l-a plasat pe Dracula

Transilvania Business

Interviu cu prorectorul pentru Cercetare al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca: UBB pune accentul pe realizarea proiectului InfoBioNano4Health

Ion Surdu

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Compania bistrițeană Tub Integral, jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Stefana Muresan

Proiect european de 4,4 mil. euro pentru electrificarea cu leduri a oraşului Beclean

Stefana Muresan

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Traian Dan

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

Leave a Comment