Analize Antreprenori Economie IMM Industrie Slider Ultimele stiri

Camera de Comerț și Industrie a României realizează Topul Național al Firmelor 2020

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează din 1994 topul național al firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

2020 a adus provocări majore și pentru economie. Continuitatea activităților economice a fost și rămâne vitală pentru depășirea acestei perioade dificile. Economia nu s-a oprit, iar oamenii de afaceri au căutat soluții de adaptare la noua realitate și au încercat, de asemenea, să-și creeze noi oportunități de afaceri. Mai ales în acest context dificil din 2020, CCIR este un susținător puternic al intereselor comunității de afaceri.

Doar pentru că este un an dificil, nu trebuie uitate performanțele înregistrate de companiile românești în 2019. Dimpotrivă, ele trebuie cunoscute de autorități și opinia publică deopotrivă. TNF 2020, o ediție specială în care vom așeza la loc de cinste munca și performanța celor care țin pornit motorul economiei.

TNF 2020

TNF 2020, clasament realizat în exclusivitate de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), înregistrează tendințe pozitive pentru toți indicatorii care au stat la baza realizării acestuia, precum: număr de companii, cifră de afaceri și profit.

Comparativ cu anul anterior, numărul firmelor incluse în primele 10 poziții a crescut de la 12.603, în 2019, la 12.711, în 2020, reprezentând o apreciere cu 0,85%. Totodată, cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 189,31 miliarde de euro, în creștere cu 5,99% față anul precedent, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,8 miliarde euro, însemnând o creștere procentuală de 5,12%.

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menținut constantă în 2020, față de anul anterior, profitul din exploatare reprezentând 8,34% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menținere a profitabilității companiilor românești. Totodată, numărul de salariați a crescut cu 1.29%, ajungând la 1,35 milioane de angajați.

Ediția a XXVII-a, din 2020, a TNF a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.711 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.468 din industrie, 3.587 din servicii, 2.649 din comerț, 313 din turism, 477 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 632 din agricultură, silvicultură și pescuit și 585 din construcții. Cele 12.711 companii însumează un total de aproape 190 de miliarde de euro cifră de afaceri, un profit din exploatare de circa 15,8 miliarde euro și 1.357.603 salariați.

La realizarea clasamentului TNF 2020 au fost analizate 730.998 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 249.128 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

În ierarhia TNF 2020 s-au calificat pe prima poziție un număr de 1920 de companii, pe locul al doilea 1604 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 1435 companii.

Clasamentul TNF 2020 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț, în toate județele țării.

Rezultatele consemnate în TNF, ediția 2020, se vor regăsi în catalogul tipărit și în versiunea electronică, cei interesați putând astfel obține informații despre firmele clasate pe primele 10 locuri.

Related posts

Începe perioada de subscriere pentru listarea Transilvania Broker de Asigurare

Stefana Muresan

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

TRENCHLESS ROMANIA AWARDS, singura sesiunea de premiere pentru tehnologii trenchless din Europa de Est!

Stefana Muresan

Premieră în cadrul UBB: Înscriere la admitere cu numere de ordine eliberate, monitorizate și programate online

Stefana Muresan

Bucharest – skyline by 2025: New landmarks for more performance in sports

Ionut Oprea

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Nora Dumitrescu

APIA a autorizat plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal. În total, peste 50 de milioane de euro

Ion Surdu

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Acord între Ministerul Turismului și Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

redactia

IAA 2017: Continental organizează patru competiții pe tema tendințelor în mobilitate

Stefana Muresan

Ministrul Muncii: Vreau să transform REVISAL în REFORMA. Începe numărătoarea tuturor angajaților plătiți de stat

Ion Surdu

Piața de factoring s-a stabilizat în ultimul an la 5 miliarde de euro

Ion Surdu

CCIR, misiune economică în una dintre cele mai bogate țări

redactia

CSALB și FinZoom.ro recomandă mare atenție la costurile amânării ratelor

Traian Dan

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Sinohydro vrea să termine centura Zalăului anul viitor

Nora Dumitrescu

Emisiune de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”

redactia

Facultatea de Inginerie din cadrul UMFST Târgu Mureș excelează și din punct de vedere a dotărilor  

Stefana Muresan

Contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii București, reziliat

Ligia Voro

Tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city şi magistrala M6, de interes pentru investitori japonezi

Stefana Muresan

CDR: Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați în niciun fel de activitate economică

redactia

Leave a Comment