Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost turnați primii metri de asfalt pe Centura de Sud Timișoara

Deși proiectul nu a avansat foarte mult, constructorul care se ocupă de realizarea Centurii Sud Timișoara a așternut miercuri primii metri de asfalt, în zona localității periubane a orașului, Utvin. Deocamdată vorbim, cel mai probabil, de o porțiune ”experimentală”.

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că pe Varianta de Ocolire Timișoara Sud au fost turnați, miercuri, primii metri de asfalt. Antreprenorul Tirrena Scavi a executat în zona Utvin, la km 2, etapele premergătoare – piatră spartă, emulsie bituminoasă – iar astăzi s-a trecut la așternerea primului strat de asfalt.

Lucrările au continuat și pe restul centurii, au fost efectuate umpluturi la podețe, hidroizolații, armări și cofrări la culeele pasajelor, montarea prefabricatelor pentru podețe, decopertări de strat vegetal, relocări ale rețelei de irigații, consolidări și egalizări ale fundațiilor podețelor, stabilizarea malurilor. Lucrările amintite s-au desfășurat în zece poziții kilometrice.

Săptămâna viitoare, arheologii vor finaliza cercetările și la ultimul sit, redeschis în apropiere de DN 59 (Timișoara – Șag) pentru studii suplimentare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Vest Timișoara, clasificată la un nivel înalt în cadrul unui top educațional american

Articolul următor

Compania Continental a produs anvelopa cu numărul 250 de milioane la fabrica din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share