Educație Timiș

Universitatea de Vest Timișoara, clasificată la un nivel înalt în cadrul unui top educațional american

UVT este prezentă pentru al doilea an în Best Global Universities pe prima poziţie la nivel național în topul general. De asemenea, ocupa a doua poziție la nivel național în topul pe domenii, fiind prezentă pentru a patra oară consecutiv in clasament cu domeniul Fizică. Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 1 din 11 universități ierarhizate din România, iar la nivel internațional ocupă locul 557 din totalul celor 1678 de universități ierarhizate în acest an, care provin din 86 de țări.

În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 219 la nivel mondial din 750 de universități care ofertează programe de studii similare. În acest an, domeniul Fizică al Universității de Vest din Timișoara a înregistrat o ușoară scădere, de 5 de poziții la nivel mondial, comparativ cu poziționarea de anul anterior. Prin raportare la nivel național, domeniul Fizica din UVT ocupă poziția secundă din totalul celor 6 universități care au fost ierarhizate.

„Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea de Vest ocupă primul loc între cele 11 universități din România, clasificate în cadrul Best Global Universities Rankings. Ne bucurăm să vedem că eforturile care s-au cumulat pe parcursul mai multor ani sunt încununate de succes prin această clasare meritorie. Mai mult decât atât, merită să remarcăm că Universității de Vest din Timișoara i se certifică, prin clasarea în această ierarhie, o poziție în topul primelor 600 de universități ale lumii, din cele aproape 1700 de universități ierarhizate, dar și în topul primelor 250 de universități din cele 750 de universități ierarhizate în categoria Fizică, ceea ce echivalează cu prezența în prima treime a universităților ierarhizate prin acest ranking internațional, o nouă evaluare ce confirmă calitatea programelor educaționale și de cercetare din UVT.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Prezentul ranking (Best Global Universities Rankings) s-a realizat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP), a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Clarivate Analytics. Primul pas în realizarea acestei clasificări a implicat evaluarea a 1748 de universităţi (în acest grup din start sunt incluse cele mai bune 250 de instituţii de învăţământ superior potrivit studiului privind reputaţia academică realizat de Clarivate Analytics). Ulterior, fiind adăugate universităţile cu minim 1250 de lucrări științifice publicate în ultimii cinci ani anteriori evaluării. Al doilea pas a fost evaluarea celor 1748 de universităţi pe baza celor 13 indicatori de performanţă ai ranking-ului și realizarea topului final.

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report din SUA ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării şi oferă un ranking al universităţilor de top din lume în scopul de a-i ghida în alegerea celor mai potrivite. Clasificarea a fost publicată pentru prima dată în anul 2015.

Related posts

GEZE a echipat Shopping City Timișoara cu un sistem de ușă revoluționar

Ligia Voro

Regiunile din România se pregătesc de sosirea a miliarde de euro, fonduri europene. La Timişoara s-a discutat despre folosirea acestora

Robert Bloancă

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un top al celor mai sustenabile universități din lume

Ligia Voro

Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings, autorizată de Consiliul Concurenţei

Stefana Muresan

E.ON Distribuție România a devenit Delgaz Grid

Stefana Muresan

O nouă benzinărie Rompetrol în valoare de 1,3 milioane de euro, deschisă la Timişoara ca parte a unor investiţii de un miliard de euro

Robert Bloancă

Municipalitatea din Timişoara pregăteşte un contract-mamut, în valoare de 17,8 milioane lei

Robert Bloancă

O importantă companie germană din automotive îşi mută centrul de dezvoltare în clădirea ISHO din Timişoara

Robert Bloancă

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Stefana Muresan

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Stefana Muresan

Yazaki își dublează numărul de angajați la Timișoara

Stefana Muresan

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ionut Oprea

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Pasaje rutiere cu sistem de deszapezire in fundatie

Stefana Muresan

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Bursa de la București va promova piața de capital în Transilvania

Nora Dumitrescu

Timişorenii pot cumpăra bilete de transport în comun chiar din autobuz, printr-o aplicaţie lansată de Banca Transilvania şi PTP Online

Stefana Muresan

TM | Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

Transilvania Business

Numar record de firme participante la Zilele Carierei din Timișoara

Stefana Muresan

A fost inaugurata noua ruta interna cu TAROM: Primul zbor IASI-TIMISOARA leaga Moldova de Banat

Stefana Muresan

Ryanair, 100.000 de călători pe ruta Timişoara – Bucureşti și bilete la doar 4,99€

Stefana Muresan

Leave a Comment