Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Zalăului, aprobată de consilierii locali

Consilierii municipali din Zalău au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere privind trecerea din domeniul proprietatea publică a municipiului în cea publică a statului român a unei suprafeţe de 145.774 mp, de pe traseul viitorului tronson II al şoselei de centură a Zalăului.

“E încă un pas important făcut spre realizarea variantei de ocolire a municipiului, după ce, la finele lunii august, executivul a aprobat proiectul de hotărâre a guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între Drumul Național 1F, km 79+625 – Drumul Județean 191C”, a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Câștigător pentru proiectarea și execuția celor 5,5 km necesari finalizării variantei a fost desemnat un consorțiu condusă de compania chineză Synohidro Corporation. În 24 iulie a fost declarat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului către ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire.

Asocierea Synohidro Corporation Limited (China) – Good Prod (România) a câștigat cu preţul de 185 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, și un scor de 100 puncte, din care 60 pentru componenta financiară și 40 pentru componenta tehnică.

Durata contractului va fi de 114 de luni, din care șase luni proiectarea și 24 de luni execuția a lucrărilor, garanția lucrărilor fiind de 84 de luni. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construirea variantei de ocolire a Zalăului care include proiectarea şi execuţia a cinci viaducte, a două poduri şi a intersecţiilor giratorii cu DN 1F şi cu DJ 191C.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

RPHI announces new management team for SkyTower

Articolul următor

Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda: a început montarea parapeților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share