Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Cartierele Borhanci și Sopor, noile zone de extensie și dezvoltare din Cluj-Napoca, vor conține câte un hub educațional, conform strategiei municipiului.

“Un proiect major al Clujului în ceea ce privește infrastructura educațională este de a avea un hub educațional în zona Borhanci, o zonă de dezvoltare și extensie a Clujului, care să cuprindă creșă, grădiniță, școală, liceu.

Luăm în calcul un astfel de hub și în zona viitorului cartier Sopor. Dorim să aducem toate facilitățile cât mai aproape de cetățean, la 20 de minute de mers pe jos, pe principiul oraș pentru pietoni – Walkable City”, a precizat primarul Emil Boc.

Dezvoltarea infrastructurii educaționale în Cluj-Napoca, parte a procesului de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030 și un capitol important al viitoarei strategii a orașului, a fost dezbătută sub cupola Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Viziunea privind dezvoltarea educației și a infrastructurii școlare la Cluj-Napoca a fost analizată în cadrul unei dezbateri în mediul virtual. Participanții au discutat și despre importanța amenajării curților unităților de învățământ, fiind prezentat un ghid de amenajare, având la bază câteva studii de caz din municipiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Infrastructura tehnică a BNR va fi protejată de Kapsch Romania

Articolul următor

Datoriile restante la ANAF, eșalonate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share