Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române instalează gărdulețe vegetative pe văile Ardealului

Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj a declanșat executarea de lucrări de întreținere a albiei Văii Hinteșului, din comuna Pălatca.

Lucrările constau în decolmatarea Văii Hinteșului pe toată lungimea sa, reprezentând 4,6 km, pentru asigurarea secțiunii de scurgere apei și refacerea capacității de transport a albiei. Riscul producerii inundațiilor în Pălatca a fost redus semnificativ în vară, fiind gata lucrările de întreținere a albiei Văii Imbuz.

Au fost executate decolmatări ale albiei pe o lungime de 6 km, fiind excavat un volum de 22.800 mc de material aluvionar. Pe o distanță de 100 m, a fost realizată o apărare de mal din gărdulețe vegetative, care au fost stabilizate cu materiale locale. De asemenea, a fost cosit digul.

Administrația Bazinală Someș Tisa a precizat că ambele obiective au fost realizate în baza protocolului de colaborare cu Primăria Pălatca. Decolmatarea unui curs de apă înseamnă curățarea acestuia de materialul aluvionar (mâl, pietriș și bolovani) depus de apele curgătoare.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noua bază de cereale de la Sânpaul s-a pus pe angajări

Articolul următor

Comunele Ciugud și Sîntimbru s-au asociat pentru a construi un drum între ele cu fonduri europene

Citește și:
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share