Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătălie aeriană pentru cerul Clujului

Operatorul low-cost Wizz Air va introduce trei noi rute și va crește frecvențele pentru alte 10 de la Cluj după doar câteva zile de la anunțul Blue Air de introducere a 13 noi curse de pe aerogara din Someșeni.

Wizz Air a anunțat extinderea operațiunilor din România prin adăugarea unei noi aeronave Airbus A320 la baza de la Cluj-Napoca. Acest lucru va permite lansarea a trei noi rute spre Karlsruhe / Baden-Baden, Hamburg și Koln (Germania).

Totodată vor crește frecvențele pe nouă rute existente din Cluj la Eindhoven, Barcelona El Prat, Bruxelles Charleroi, Larnaca, Londra Luton, Madrid, Milano Bergamo, Paris Beauvais și Roma Ciampino. Costul minim anunțat al biletelor este de 69 de lei, conform operatorului aerian.

„Anunțul subliniază angajamentul nostru față de România și puterea modelului de afaceri Wizz Air, pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm în acest moment dificil pentru industrie”, a declarat George Michalopoulos, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Compania a început să zboare din Cluj în 2007, iar în 2019 a transportat 2 milioane de pasageri către și din orașul din Transilvania. Conducerea Wizz estimează că alocarea aeronavei va crea 36 de noi locuri de muncă directe și va crea sute de noi job-uri pe piața locală. Wizz oferă acum 34 de rute către 13 țări din Cluj.

Săptămâna trecută, o altă companie low-cost, Blue Air, a informat că va introduce din martie o serie de rute europene cu plecare din Cluj. Țări deservite vor fi Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda, Irlanda, Cipru.

Noile destinații sunt ​​Amsterdam, Barcelona, ​​Bruxelles, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma și Stuttgart. De pe aerogara din Someșeni mai operează zboruri de linie Tarom, Lufthansa, Lot, Turkish Airlines.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mâine se lansează Consiliul Național pentru Transformare Digitală: va avea șapte priorități

Articolul următor

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share