Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Importurile de laptopuri ale României în primele 7 luni ale anului au înregistrat un avans de 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creștere procentuală înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate vineri de Eurostat.

La nivelul UE, doar în România (38%) și Danemarca (35%) importurile de laptopuri au înregistrat o creștere mai mare de 30%. În nouă state membre UE, importurile de laptopuri au înregistrat o creștere cuprinsă între 20% și 30% în timp ce în alte nouă state au crescut cu 10% până la 20%. În șase state membre ritmul de creștere a fost cuprins între 2% și 10% în timp ce în Estonia importurile de laptopuri au scăzut ușor, transmite Agerpres.

Potrivit datelor Eurostat, China a fost responsabilă pentru aproximativ 90% din importurile de laptopuri ale UE în 2019 și 2020. Importurile din China au crescut cu 19% de la 12,1 miliarde de euro în primele șapte luni din 2019 până la 14,4 miliarde de euro în primele șapte luni din 2020. În rândul primelor șase surse de importuri de laptopuri, doar Vietnamul a înregistrat o creștere procentuală mai mare (31%), de la 500 milioane de dolari până la 600 milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bătălie aeriană pentru cerul Clujului

Articolul următor

Noua bază de cereale de la Sânpaul s-a pus pe angajări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share