Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expertiza agro-alimentară din Transilvania, solicitată la București

Managerul Clusterului Agro Transilvania (ATC), Felix Arion, a fost invitat, în calitate de expert național pe domeniul agro-alimentar, la consultarea din cadrul unui proiect care urmărește înțelegerea și gestionarea tranziției industriale în România, în privința digitalizării în sectorul agro-food.

Centrul Comun de Cercetare (DG Joint Research Centre) al Comisiei Europene derulează proiectul ce are ca temă digitalizarea (în special soluții integrate) pentru domeniile agro-alimentar (agricultură inteligentă și trasabilitate alimentară), dezvoltare urbană (eficiență energetică inteligentă) și sănătate (servicii de înaltă calitate).

Studiul urmărește să identifice principalii actori socio-economici implicați în tranziție, direcțiile de acțiune, politicile industriale, de cercetare-inovare si de educație, precum și instrumentele si resursele necesare pentru dezvoltarea unui proces coerent al tranziției.

Acesta va face recomandări concrete pentru implementarea tranziției și pentru gestionarea dezavantajelor acesteia, punând accent pe corelarea politicilor si actiunilor guvernului și coordonarea eforturilor principalilor actori socio-economici.

ATC reunea, la înființare, 20 de membri fondatori, acesta ajungând anul trecut la 83 de membri – producători, procesatori, furnizori de servicii conexe, universități, institute de cercetare, instituții financiare, administrație publică.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comunele Ciugud și Sîntimbru s-au asociat pentru a construi un drum între ele cu fonduri europene

Articolul următor

Transylvania Wine Tours ne descoperă comorile ascunse de pe dealurile Transilvaniei

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
12
Share