Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încep forajele pentru metroul de Cluj

Municipalitatea clujeană a anunțat demararea lucrărilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice în cadrul proiectului de tren metropolitan Gilău – Bonţida- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid care cuprinde și magistrala I de metrou.

Primăria Cluj-Napoca este autoritate contractantă în cadrul proiectului. Traseul pe care se realizează lucrările cuprinde localitățile Gilău, Floreşti, Cluj-Napoca, Baciu, Apahida, Jucu, Bonţida.

Proiectul vizează inclusiv legătura dintre aceste obiective de infrastructură și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții. Conform procedurilor specifice, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze.

“Solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului”, au transmis reprezentanții administrației.

Activitățile vor fi realizate în perioada octombrie – decembrie. Obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public durabil metropolitan în vederea accesării rapide a oportunităților socio-economice de pe axa est-vest a municipiului; creșterea economică și a ocupării forței de muncă prin asigurarea unei capacități de transport îmbunătățite.

Prin acest proiect este vizată reducerea impactului activităților de transport (poluarea aerului și zgomotul) asupra mediului în cadrul zonei prin asigurarea unei axe de transport durabil, care să îl reducă pe cel cu autoturismul personal. Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziția cetățenilor informații cu privire la proiectele sale de investiții aflate în diferite faze de dezvoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

7 beneficii pe care ofertele de pariuri online le pun la dispoziție în prezent!

Articolul următor

Două județe din Ardeal, în topul solicitărilor de granturi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share