Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșenii vor să aducă investitori și turiști din Israel

Ambasadorul David Saranga va face demersuri pentru a concretiza o linie aeriană între Baia Mare și Israel, în urma investițiilor de 40 de milioane de euro în modernizarea aeroportului din Maramureș.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat cu ambasadorul Israelului în România despre oportunități de investiții în județ. Discuțiile au avut loc pe Valea Vaserului, propusă pentru a deveni un punct de atracție pentru turiștii israelieni.

Cooperarea în domeniile turismului, tehnologiei și sănătății între Israel și Maramureș au fost teme principale. Bogdan a transmis semnale de deschidere spre investitorii israelieni, încurajându-i să descopere oportunitățile pe care le are județul în infrastructura turistică și a serviciilor complementare.

Redeschiderea turismului după perioada de pandemie poate fi o bună ocazie pentru venirea în Maramureș a unui număr cât mai mare de turiști din Israel, au subliniat oficialii locali. Ambasadorul și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile CJ de a face cunoscute oportunitățile pe care le au turiștii în Maramureș.

Președintele CJ, Ionel Bogdan, a vorbit și despre posibilitatea deschiderii în viitor a unei linii aeriene directe între Israel și județul din nordul României, în condițiile în care va fi realizat un terminal nou pentru Aeroportul Internațional Maramureș, un proiect în valoare de 40 de milioane de euro.

O altă temă de discuții a vizat domeniul sănătății, fiind evidențiate eventuale proiecte de investiții în infrastructura medicală din spitalele aflate în subordinea CJ Maramureș. ,,Sunt convins că ambasadorul ne va fi alături în proiectele pe care dorim să le inițiem pentru dezvoltarea turismului.

Maramureșul are un potențial turistic extraordinar, lucru remarcat și de acesta, care s-a oferit să ne ajute să promovăm județul nostru în Israel. Am încredere că vom deschide porți noi spre dialog și vom reuși să aducem investițiile de care turismul maramureșean are mare nevoie”, a declarat oficialul CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Nordului, aprobată de comisia din Camera Deputaților

Articolul următor

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share