Digitalizare Ultimele stiri

Bianca Muntean, în boardul Consiliului pentru Transformare Digitală

Managerul Transilvania IT Cluster, Bianca Muntean, a fost numită în Boardul Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), organism tehnic care va trasa foaia de parcurs a României în acest domeniu.

Acesta a fost creat de Agenția pentru Digitalizarea României (ADR), fiind considerat ca un pas esențial în procesul de digitalizare a țării, prin întărirea relației de colaborare între sectoarele ublic și privat. Bianca Muntean, care e și coordonator al Transilvania Digital Innovation Hub (DIH), face parte din board împreună cu alți lideri importanți din Cluj, printre care reprezentanți ai Universităților Babeș-Bolyai (UBB) și Tehnică (UTCN).

„În ultimii 7-8 ani avem experiența de a încuraja colaborarea la nivelul ecosistemelor pentru că din structurile pe care le reprezentăm fac parte autorități publice locale, universități, IMM-uri, start-up-uri, întreprinderi mari centre de cercetare. Ne propunem să venim în acest consiliu ca un vector și un driver pentru digitalizarea în România pentru că avem exemple de coagulare reală și calitativă a ecosistemelor pe care le reprezentăm.

Vrem să urmărim strategic poziționarea oricăror inițiative legate de digitalizare, nu doar ca followeri, ci și ca și parteneri reali, atât la nivel național, regional, european și internațional. E extrem de important să lucrăm împreună la construirea unei viziuni comune și anume dorința de a accelera procesele de transformare digitală și România să ajungă unu din statele cu cea mai accelerată transformare digitală din UE.

Aveți în DIH-urile și în clusterele din România un partener real pentru a face acest lucru.Vorbesc despre DIH-uri, pentru că acestea încorporează și zona non-IT, acele companii care au nevoie de transformare digitală, dar și zona de autorități publice”,  a spus Bianca Muntean, la evenimentul de constituire a CNTD.

„În ultimele șase luni am făcut în materie de transformare digitală ceea ce nu am făcut în ani de zile. Digitalizarea a ajuns un mod de viață și un instrument pe care îl folosim în viața de zi cu zi. Dacă nu există un parteneriat între administrație, mediul de afaceri, universități și societate civilă, rețeta este fără succes. La nivelul Clujului suntem unde suntem din punct de vedere al dezvoltării economice și administrative datorită acestei bune relații pe care o avem între entități”, a declarat Dan Lazăr, prorector al UBB.

„Am pornit asemenea proiecte cu mult entuziasm, apoi încet s-au stins. Nu mi-aș dori sub nicio formă ca acest lucru să se întâmple și am convingerea că nu se va întâmpla așa din mai multe motive. Mă uit la componența acestui consiliu și am încrederea că prin forța acestor companii, prin forța celor implicați în această acțiune și România va ajunge acolo unde trebuia să fie de mult”, afirmă Vasile Țopa, rectorul UTCN.

CNTD va funcționa ca organ consultativ al ADR și va contura direcțiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale. Acesta va fi folosit pentru identificarea celor mai potrivite soluții pentru digitalizare și pentru a diminua punctele slabe ale țării noastre.

Prioritățile CNTD vor fi reflectate în grupurile de lucru ale acestuia: cloud guvernamental, identitate electronică, transformare digitală, inteligență artificială și Big Data, competențe digitale, facturare electronică, interoperabilitate.

Din board mai fac parte reprezentanți din partea IBM, Microsoft, UiPath, Bosch, Google, Dendrio, Smartbill, Universitatea Politehnica București, Confederația Patronală Concordia, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Amcham și Strongbytes / Codecamp.

Related posts

Mai mulți oameni de afaceri din Sibiu au creat Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Papuc Irina

ABSL a premiat online cele mai inovative proiecte ale industriei de business services

Papuc Irina

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

Roman SA așteaptă o comandă în valoare de 50 de mil. de euro din Pakistan

Stefana Muresan

Comisia Europeană a aprobat Proiectul Crossbow, din care face parte Transelectrica

Stefana Muresan

Profit record în primele șase luni pentru Hidroelectrica

Stefana Muresan

Exporturi ale producătorilor români de peste 59 milioane de euro, facilitate de Lidl

Traian Dan

Proiect de 5,4 de milioane de lei, finalizat de Kodagro la Ganesti

Ligia Voro

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

VO Bacău – lucrările au început cu 4 luni mai devreme 

Ligia Voro

CTP își extinde colaborarea cu FRÄNKISCHE Romania în CTPark Turda, ajungând la un total de peste 10.000 m²

Stefana Muresan

Capitala minieră a României își primenește cinci zone industriale

Nora Dumitrescu

Sute de mașini abandonate vor fi ridicate la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Bilka, la un pas de 100 mil. euro, afaceri mai mari cu 45%

Stefana Muresan

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Traian Dan

Corina Crețu dezbate viitorul politicii de coeziune la București în cadrul reuniunii Conferinței comisiilor de afaceri europene din parlamentele țărilor UE

redactia

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

Propuneri de la Bruxelles: Prima fermă, programul rabla pentru tractoare și subvenții egale

redactia

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

CFR SA: Constructorul are patru luni să finalizeze lucrările pe varianta de traseu Podul Mureş – Coşlariu

Stefana Muresan

Tranzacții imobiliare de aproape 700 milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

ANRE a publicat Ordinul: Românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea

redactia

Activarea facturii electronice îi duce pe abonații Digi în vacanță în Egipt 

Ligia Voro

Leave a Comment