Digitalizare Ultimele stiri

Bianca Muntean, în boardul Consiliului pentru Transformare Digitală

Managerul Transilvania IT Cluster, Bianca Muntean, a fost numită în Boardul Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), organism tehnic care va trasa foaia de parcurs a României în acest domeniu.

Acesta a fost creat de Agenția pentru Digitalizarea României (ADR), fiind considerat ca un pas esențial în procesul de digitalizare a țării, prin întărirea relației de colaborare între sectoarele ublic și privat. Bianca Muntean, care e și coordonator al Transilvania Digital Innovation Hub (DIH), face parte din board împreună cu alți lideri importanți din Cluj, printre care reprezentanți ai Universităților Babeș-Bolyai (UBB) și Tehnică (UTCN).

„În ultimii 7-8 ani avem experiența de a încuraja colaborarea la nivelul ecosistemelor pentru că din structurile pe care le reprezentăm fac parte autorități publice locale, universități, IMM-uri, start-up-uri, întreprinderi mari centre de cercetare. Ne propunem să venim în acest consiliu ca un vector și un driver pentru digitalizarea în România pentru că avem exemple de coagulare reală și calitativă a ecosistemelor pe care le reprezentăm.

Vrem să urmărim strategic poziționarea oricăror inițiative legate de digitalizare, nu doar ca followeri, ci și ca și parteneri reali, atât la nivel național, regional, european și internațional. E extrem de important să lucrăm împreună la construirea unei viziuni comune și anume dorința de a accelera procesele de transformare digitală și România să ajungă unu din statele cu cea mai accelerată transformare digitală din UE.

Aveți în DIH-urile și în clusterele din România un partener real pentru a face acest lucru.Vorbesc despre DIH-uri, pentru că acestea încorporează și zona non-IT, acele companii care au nevoie de transformare digitală, dar și zona de autorități publice”,  a spus Bianca Muntean, la evenimentul de constituire a CNTD.

„În ultimele șase luni am făcut în materie de transformare digitală ceea ce nu am făcut în ani de zile. Digitalizarea a ajuns un mod de viață și un instrument pe care îl folosim în viața de zi cu zi. Dacă nu există un parteneriat între administrație, mediul de afaceri, universități și societate civilă, rețeta este fără succes. La nivelul Clujului suntem unde suntem din punct de vedere al dezvoltării economice și administrative datorită acestei bune relații pe care o avem între entități”, a declarat Dan Lazăr, prorector al UBB.

„Am pornit asemenea proiecte cu mult entuziasm, apoi încet s-au stins. Nu mi-aș dori sub nicio formă ca acest lucru să se întâmple și am convingerea că nu se va întâmpla așa din mai multe motive. Mă uit la componența acestui consiliu și am încrederea că prin forța acestor companii, prin forța celor implicați în această acțiune și România va ajunge acolo unde trebuia să fie de mult”, afirmă Vasile Țopa, rectorul UTCN.

CNTD va funcționa ca organ consultativ al ADR și va contura direcțiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale. Acesta va fi folosit pentru identificarea celor mai potrivite soluții pentru digitalizare și pentru a diminua punctele slabe ale țării noastre.

Prioritățile CNTD vor fi reflectate în grupurile de lucru ale acestuia: cloud guvernamental, identitate electronică, transformare digitală, inteligență artificială și Big Data, competențe digitale, facturare electronică, interoperabilitate.

Din board mai fac parte reprezentanți din partea IBM, Microsoft, UiPath, Bosch, Google, Dendrio, Smartbill, Universitatea Politehnica București, Confederația Patronală Concordia, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Amcham și Strongbytes / Codecamp.

Related posts

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru

Stefana Muresan

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

redactia

A fost semnat contractul în vederea proiectării și execuției drumului Oradea-Sîntandrei. Investiție de peste 6 mil. lei

Stefana Muresan

IRUM creşte cu 15% producţia la Reghin

Stefana Muresan

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice

Stefana Muresan

Romgaz va investi în acest an 856 de milioane de lei la termocentrala Iernut

Stefana Muresan

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

NTT DATA Romania: Ce se întâmplă cu industria Automotive?

Ligia Voro

Lasselsberger își primenește liniile de producție de la Cluj

Nora Dumitrescu

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

Apare o fabrică de bere artizanală la Cluj

Nora Dumitrescu

Fonduri europene pentru creșterea accesibilității în Zona Metropolitană Oradea

Traian Dan

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

RIR Accesorii reprezintă cu succes Real Stampi în România

Transilvania Business

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Ligia Voro

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Ion Surdu

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Stefana Muresan

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment