Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bianca Muntean, în boardul Consiliului pentru Transformare Digitală

Managerul Transilvania IT Cluster, Bianca Muntean, a fost numită în Boardul Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), organism tehnic care va trasa foaia de parcurs a României în acest domeniu.

Acesta a fost creat de Agenția pentru Digitalizarea României (ADR), fiind considerat ca un pas esențial în procesul de digitalizare a țării, prin întărirea relației de colaborare între sectoarele ublic și privat. Bianca Muntean, care e și coordonator al Transilvania Digital Innovation Hub (DIH), face parte din board împreună cu alți lideri importanți din Cluj, printre care reprezentanți ai Universităților Babeș-Bolyai (UBB) și Tehnică (UTCN).

„În ultimii 7-8 ani avem experiența de a încuraja colaborarea la nivelul ecosistemelor pentru că din structurile pe care le reprezentăm fac parte autorități publice locale, universități, IMM-uri, start-up-uri, întreprinderi mari centre de cercetare. Ne propunem să venim în acest consiliu ca un vector și un driver pentru digitalizarea în România pentru că avem exemple de coagulare reală și calitativă a ecosistemelor pe care le reprezentăm.

Vrem să urmărim strategic poziționarea oricăror inițiative legate de digitalizare, nu doar ca followeri, ci și ca și parteneri reali, atât la nivel național, regional, european și internațional. E extrem de important să lucrăm împreună la construirea unei viziuni comune și anume dorința de a accelera procesele de transformare digitală și România să ajungă unu din statele cu cea mai accelerată transformare digitală din UE.

Aveți în DIH-urile și în clusterele din România un partener real pentru a face acest lucru.Vorbesc despre DIH-uri, pentru că acestea încorporează și zona non-IT, acele companii care au nevoie de transformare digitală, dar și zona de autorități publice”,  a spus Bianca Muntean, la evenimentul de constituire a CNTD.

„În ultimele șase luni am făcut în materie de transformare digitală ceea ce nu am făcut în ani de zile. Digitalizarea a ajuns un mod de viață și un instrument pe care îl folosim în viața de zi cu zi. Dacă nu există un parteneriat între administrație, mediul de afaceri, universități și societate civilă, rețeta este fără succes. La nivelul Clujului suntem unde suntem din punct de vedere al dezvoltării economice și administrative datorită acestei bune relații pe care o avem între entități”, a declarat Dan Lazăr, prorector al UBB.

„Am pornit asemenea proiecte cu mult entuziasm, apoi încet s-au stins. Nu mi-aș dori sub nicio formă ca acest lucru să se întâmple și am convingerea că nu se va întâmpla așa din mai multe motive. Mă uit la componența acestui consiliu și am încrederea că prin forța acestor companii, prin forța celor implicați în această acțiune și România va ajunge acolo unde trebuia să fie de mult”, afirmă Vasile Țopa, rectorul UTCN.

CNTD va funcționa ca organ consultativ al ADR și va contura direcțiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale. Acesta va fi folosit pentru identificarea celor mai potrivite soluții pentru digitalizare și pentru a diminua punctele slabe ale țării noastre.

Prioritățile CNTD vor fi reflectate în grupurile de lucru ale acestuia: cloud guvernamental, identitate electronică, transformare digitală, inteligență artificială și Big Data, competențe digitale, facturare electronică, interoperabilitate.

Din board mai fac parte reprezentanți din partea IBM, Microsoft, UiPath, Bosch, Google, Dendrio, Smartbill, Universitatea Politehnica București, Confederația Patronală Concordia, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Amcham și Strongbytes / Codecamp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primele tramvaie “made in Romania” de pe străzile Clujului

Articolul următor

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share