Bihor Infrastructura Slider Ultimele stiri

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Oradea se pregătește de un nou proiect de mare anvergură. Este vorba despre modernizarea și prelungirea străzii Meșteșugarilor de la intersecția cu strada Lăpușului până la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei și realizarea unui pasaj suprateran, care să rezolve intersecția traseului cu str. Ovidiu Densusianu, liniile de cale ferată Arad – Oradea, liniile de cale ferată Episcopia Bihor – Oradea Vest, precum și str. Corneliu Baba.

Pentru a nu ajunge în situația altor orașe din țară, care, atunci când a trecut autostrada pe lângă ele, nu au reușit să se conecteze la autostradă sau la drumurile expres importante, noi venim cu această propunere de a construi acest pasaj suprateran important pe str. Meșteșugarilor, o stradă care va deveni una dintre principalele porți de intrare în oraș din legătura cu autostrada Transilvania și cu drumul expres”, a declarat primarul Florin Birta.

De menționat că în prezent se lucrează la reactualizarea studiului de fezabilitate a drumului expres care va lega Oradea de Arad și care va face legătura și între cele două autostrăzi principale ale României.

Investiția are ca scop și dezvoltarea economică a zonei, prin asigurarea unei noi legături între municipiul Oradea și drumul de legătură cu localitatea Sântandrei.

Primarul Florin Birta a evidenţiat faptul că în zonă va fi unul dintre cele mai importante noduri rutiere, pentru că acesta se va conecta atât cu drumul de legătură a orașului Oradea cu autostrada Transilvania, cât și cu drumul expres Oradea – Arad. „Prin urmare, acest pasaj va da exact în acest nod important de legătură, iar intrarea în oraș va fi posibilă indiferent că se vine de pe drumul expres Oradea – Arad sau că se coboară de pe autostrada Transilvania prin legătura orașului Oradea cu autostrada. În ceea ce privește procedura de licitație a drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania, aceasta este într-o etapă avansată”, a completat primarul Florin Birta.

Urmează ca în ședința Consiliului Local de joi, 29 octombrie, să fie supuși aprobării indicatorii tehnico-economici ai pasajului, respectiv ai obiectivului de investiție „Creșterea mobilității și sporirea siguranței rutiere prin amenajarea denivelată a intersecției în zona str. Meșteșugarilor cu str. Ovidiu Densusianu și magistrala CF Timișoara – Arad – Oradea”.

Potrivit indicatorilor valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care construcțiile și montajul reprezintă 6.150.000 euro.

Traseul în plan al pasajul are o lungime totală de 940 m, exceptând cele două sensuri giratorii. La capetele traseului se propune realizarea a două sensuri giratorii, primul la intersecția cu str. Lăpușului, iar cel de-al doilea la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei.

Primarul Florin Birta a prezentat proiectul viitorului pasaj

Lungimea pasajului va fi de 450 m. Pasajul va fi compus dintr-un viaduct care va trece peste șoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea – Arad și peste str. Corneliu Baba. Acest viaduct va avea o lungime totală de 300 m.

Strada Meșteșugarilor va deveni o stradă cu 4 benzi, două benzi pe sens, pornind de la baza acestui pasaj și până la legătura cu Calea Aradului.

Pasajul care va supratraversa centura și calea ferată va avea două benzi, deci o bandă pe sens, iar o bandă de pe str. Meșteșugarilor va fi destinată celor care doresc să ocolească acest pasaj, celor care intră și ies din centură în zona pasajului.

Related posts

Influența cazinourilor asupra economiei

Ioan Sandor

Fonduri europene pentru Republica Moldova: Un ONG a dezvoltat un program de care ar putea beneficia 17% din populație, 50% din primării și 2.000 de tineri

Papuc Irina

Canadienii de la Litens Automotive, nouă unitate de producție lângă Timișoara

Stefana Muresan

Tarom, bilete de avion de la 79 euro

Stefana Muresan

O asociere clujeană va digitaliza instituția județeană

Nora Dumitrescu

Britanicii de la Endava s-au pus pe angajări de profesioniști la Mureș

Nora Dumitrescu

County break în Maramureș pentru suporterii care vor veni în România la Euro 2020

redactia

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Nicolae Pop

Video – conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid – 19

Traian Dan

Zitec inaugurează biroul din Brașov și continuă extinderea echipei

Stefana Muresan

Peste 25.000 de firme s-au înscris în Start-Up Nation 2018

redactia

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Pro TV: Belgienii și-au renovat școlile într-un timp record printr-un proiect coordonat de un român

Papuc Irina

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

Producatorul brânzeturilor Torockoi din Alba a obținut rezultate mai bune cu ajutorul unui pachet de softuri pentru managementul integrat al afacerii

Papuc Irina

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Nora Dumitrescu

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

redactia

Estimare: Numărul magazinelor cu peste 1.000 de comenzi pe zi se va tripla în urmatorii 3 ani

Ion Surdu

AFI Europe și Dedeman au convenit să anuleze tranzacția clădirilor de birouri

Ionut Oprea

MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2020: Appeal of mergers & acquisitions rises among high-risk-appetite investors while many industries are coping with a troubling period

Nicolae Pop

12 start-upuri din Transilvania și Banat de urmărit în 2021

Ion Surdu

Leave a Comment