Bihor Infrastructura Slider Ultimele stiri

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Oradea se pregătește de un nou proiect de mare anvergură. Este vorba despre modernizarea și prelungirea străzii Meșteșugarilor de la intersecția cu strada Lăpușului până la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei și realizarea unui pasaj suprateran, care să rezolve intersecția traseului cu str. Ovidiu Densusianu, liniile de cale ferată Arad – Oradea, liniile de cale ferată Episcopia Bihor – Oradea Vest, precum și str. Corneliu Baba.

Pentru a nu ajunge în situația altor orașe din țară, care, atunci când a trecut autostrada pe lângă ele, nu au reușit să se conecteze la autostradă sau la drumurile expres importante, noi venim cu această propunere de a construi acest pasaj suprateran important pe str. Meșteșugarilor, o stradă care va deveni una dintre principalele porți de intrare în oraș din legătura cu autostrada Transilvania și cu drumul expres”, a declarat primarul Florin Birta.

De menționat că în prezent se lucrează la reactualizarea studiului de fezabilitate a drumului expres care va lega Oradea de Arad și care va face legătura și între cele două autostrăzi principale ale României.

Investiția are ca scop și dezvoltarea economică a zonei, prin asigurarea unei noi legături între municipiul Oradea și drumul de legătură cu localitatea Sântandrei.

Primarul Florin Birta a evidenţiat faptul că în zonă va fi unul dintre cele mai importante noduri rutiere, pentru că acesta se va conecta atât cu drumul de legătură a orașului Oradea cu autostrada Transilvania, cât și cu drumul expres Oradea – Arad. „Prin urmare, acest pasaj va da exact în acest nod important de legătură, iar intrarea în oraș va fi posibilă indiferent că se vine de pe drumul expres Oradea – Arad sau că se coboară de pe autostrada Transilvania prin legătura orașului Oradea cu autostrada. În ceea ce privește procedura de licitație a drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania, aceasta este într-o etapă avansată”, a completat primarul Florin Birta.

Urmează ca în ședința Consiliului Local de joi, 29 octombrie, să fie supuși aprobării indicatorii tehnico-economici ai pasajului, respectiv ai obiectivului de investiție „Creșterea mobilității și sporirea siguranței rutiere prin amenajarea denivelată a intersecției în zona str. Meșteșugarilor cu str. Ovidiu Densusianu și magistrala CF Timișoara – Arad – Oradea”.

Potrivit indicatorilor valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care construcțiile și montajul reprezintă 6.150.000 euro.

Traseul în plan al pasajul are o lungime totală de 940 m, exceptând cele două sensuri giratorii. La capetele traseului se propune realizarea a două sensuri giratorii, primul la intersecția cu str. Lăpușului, iar cel de-al doilea la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei.

Primarul Florin Birta a prezentat proiectul viitorului pasaj

Lungimea pasajului va fi de 450 m. Pasajul va fi compus dintr-un viaduct care va trece peste șoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea – Arad și peste str. Corneliu Baba. Acest viaduct va avea o lungime totală de 300 m.

Strada Meșteșugarilor va deveni o stradă cu 4 benzi, două benzi pe sens, pornind de la baza acestui pasaj și până la legătura cu Calea Aradului.

Pasajul care va supratraversa centura și calea ferată va avea două benzi, deci o bandă pe sens, iar o bandă de pe str. Meșteșugarilor va fi destinată celor care doresc să ocolească acest pasaj, celor care intră și ies din centură în zona pasajului.

Related posts

Cristian Bichi: Coronavirusul și moratoriile bancare din unele țări europene

Traian Dan

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Compania de Infrastructură intervine pe autostrada Mureș – Cluj

Nora Dumitrescu

Festivalul „D’ale porcului”, de Sfântul Andrei și de Ziua Naţională la Oradea

Traian Dan

Platforma Scarabeo 9 începe forajul în perimetrul Trident din Marea Neagră

Papuc Irina

Autostrăzile care conectează Clujul, departe de finalizare în 2020

Nora Dumitrescu

Investițiile anuale Bosch în Transilvania: 360 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Arad, Gheorghe Falcă: “A beautiful future is built on education and culture”

Transilvania Business

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Stefana Muresan

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

Dunwell a intermediat inchirierea unui spatiu industrial pentru Maspex in depozitul Global Vision de la Constanta

Ionut Oprea

Comisia Europeană susţine continuarea finanţării de 1,13 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare

Stefana Muresan

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Nora Dumitrescu

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Elite în business. Județul Mureș: AAGES Mureș (Ranking 18), producător strategic pentru industrie

Transilvania Business

Producătorul de componente auto Compa Sibiu, investiții de peste 39 mil. lei în maşini şi echipamente

redactia

Mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora

redactia

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Papuc Irina

Primăria Timişoara se pregăteşte să dea 114 milioane de lei pentru un nou stadion cu 15.000 de locuri

Robert Bloancă

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Stefana Muresan

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Nora Dumitrescu

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Leave a Comment