Angajari Antreprenori Auto Bihor Educatie Fiscalitate Proiecte Slider Ultimele stiri

Firmele care sprijină învățământul dual beneficiază de facilități fiscale

Profitul reinvestit pentru susținerea învățământului profesional – dual prin asigurarea pregătirii practice a elevilor, asigurarea burselor elevilor, precum și a cheltuielilor pentru formarea de calitate a elevilor va fi scutit de impozit.

De asemenea, cheltuielile de sponsorizare și mecenat, cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii, se vor scădea din impozitul pe profit.

Microîntreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional – dual vor scădea sumele sumele aferente din veniturile microîntreprinderilor până la nivelul de reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pe trimestrul în care au datorat sumele respective.

Toate aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de lege adoptat marți, 27 octombrie 2020, de către Camera Deputaților.
Conceptul de învățământ profesional – dual nu reprezintă o modalitate de privatizare a educației ci, mai degrabă, face trimitere la nevoia unei sincronizări între cererea de pe piața forței de muncă și oferta de resursă umană, ca rezultat al formării profesionale realizate de învățământul profesional – dual, se precizează în expunerea de motive.

Toate aceste măsuri țin de politica fiscal-bugetară națională de susținere a învățământului și creștere a forței de muncă calificată. Astfel de măsuri nu intră în sfera ajutorului de stat, Comisia Europeană statuând că stimulente fiscale pentru susținerea formării/educației nu sunt considerate ajutor de stat, ci măsuri fiscale generale de care beneficiază toți operatorii economici. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege mai trebuie promulgat de președinte.

În județul Bihor învățământul profesional – dual a început să fie implementat în urmă cu trei ani, prin Asociația Firmelor Bihorene (AFB). Atunci s-a început cu o clasă de 14 elevi care erau pregătiți pentru meseria de mecanic auto. Acum s-a ajuns la 80 de elevi, care se pregătesc pentru a deveni mecanici auto, electricieni auto și tâmplari.

Related posts

Preparatele tradiționale din Maramureș, promovate în Italia

Nora Dumitrescu

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan: „Am convingerea fermă că asigurarea unui nivel cât mai ridicat al culturii de securitate reprezintă cheia gestionării riscurilor de natură cibernetică”

redactia

Consiliul de administrație al SIF Moldova a fost ales pentru un nou mandat de 4 ani

redactia

Încep lucrările de reparații pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui 

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Ion Surdu

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

Alba: Fostul patron al Supremia Grup, Levente Bara, investiție de 3 milioane de euro într-o nouă fabrică

Stefana Muresan

Farmec are liber la producția de dezinfectanți

Nora Dumitrescu

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

redactia

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

Traian Dan

Centru de testare a vehiculelor autonome la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Presiuni pentru construirea ocolitoarei Someș Express

Nora Dumitrescu

Trei noi parteneri la Deloitte România 

Ligia Voro

Se scumpește apa în trei județe din Transilvania

Nora Dumitrescu

Acoperire națională a aplicației Regista: peste 300 de primării și companii din România folosesc aplicația de registratură și managementul documentelor

Nicolae Pop

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Papuc Irina

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea CEC Bank

Papuc Irina

Leave a Comment