Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect de telegondolă în zona Turda

Pornind de la faptul că Turda este singurul oraș din România cu transport public de călători utilizând tehnologii verzi, integral electric, municipalitatea și Consiliul Județean Cluj pregătesc realizarea unui transport urban și limitrof pe cablu.

Instituția va demara studiile de oportunitate și protocolul de colaborare cu județul Cluj. Acest sistem urmează să reprezinte o alternativă ecologică de transport și va uni toate punctele turistice ale Turzii, inclusiv Cheile Turenilor și Cheile Turzii.

“Dorim să oferim cetățenilor o nouă alternativă de transport electric, incluzând în obiectivele turistice ale zonei această atracție inedită, cu scopul de a crește potențialul turistic al zonei” au argumentat reprezentanții primăriei.

În conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul I: Investiții și reforme pentru tranziție verde și schimbări climatice, care are ca obiective dezvoltarea transportului durabil și a diverselor programe de mediu, precum și pilonul II: Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului, instituția intenționează să pună în aplicare inițiativa acestui proiect de transport urban și periurban pe cablu.

Municipalitatea turdeană vrea să asigure un impact pozitiv asupra standardelor de locuire și a calității vieții, ideea proiectului incluzând mobilitatea urbană, regenerarea urbană și valorificarea patrimoniului local.

“Suntem optimiști și sperăm că vom atrage fonduri nerambursabile pentru acest proiect, deoarece Uniunea Europeană pune un accent important pe tot ceea ce înseamnă tehnologii verzi, nepoluante.

Prin implementarea acestui sistem de transport pe cablu, alături de toate celelalte obiective turistice propuse, Turda ar putea deveni cel mai important punct turistic din România, astfel crescând considerabil numărul de turiști, asigurând o creștere economică sustenabilă la nivel local.

Pe lângă acest rezultat important, se va dezvolta și mediul de afaceri și ecosistemul antreprenorial, prin înființarea de noi locuri de muncă și asigurarea atragerii de noi investitori”, conform administrației locale.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele care sprijină învățământul dual beneficiază de facilități fiscale

Articolul următor

Universitatea din Sibiu este prima din România care folosește platforma de predare online G Suite Enterprise for Education

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share