Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele tramvaie “made in Romania” de pe străzile Clujului

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca va pune în circulație primele sale patru garnituri noi de tramvai, fabricate la Arad, ca urmare a finalizării procedurilor de recepție și probe în trafic.

Noile tramvaie fac parte dintr-un contract cadru cu finanțare de la Uniunea Europeană, încheiat cu compania Astra Vagoane Călători (AVC) de către municipalitatea clujeană pentru furnizarea a 24 de asemenea unități. Ele vor fi livrate până la finalul anului 2021. “Sunt tramvaie moderne, dotate cu echipamente de ultima generație, având toate facilitățile care asigură confortul și siguranța călătorilor”, conform CTP Cluj.

Tramvaiul Astra Imperio are o capacitate de transport de 302 locuri (36 pe scaune), podea coborâtă, rampă pentru fotolii rulante, uși duble cu sistem antistrivire, sisteme de climatizare și iluminare interioară led; monitoare informative pentru afișarea traseului și a stațiilor; internet Wi-Fi gratuit; supraveghere video în interior și exterior; sisteme de ticketing și de achiziționare a biletului cu cardul.

Noile tramvaie Imperio, produse în fabrica omului de afaceri Valer Blidar, au început să sosească la Cluj din aprilie. AVC a mai câştigat contracte pentru livrarea de tramvaie în Oradea, Galaţi şi Arad. Viceprimarul Dan Tarcea a precizat că în acest an vor fi văzute în oraș șase garnituri, deoarece contractul este unul etapizat.

Preţul unei garnituri este de 1,95 milioane de euro. Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent la Arad. Cele 24 de tramvaie similare care vor circula pe străzile Clujului vor avea culorile violet-gri. Imperio este produs în cooperare cu Siemens, iar interiorul este modificabil, conform cerinţelor beneficiarului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Oradea va dota unitățile școlare din municipiu cu dispozitive IT

Articolul următor

Bianca Muntean, în boardul Consiliului pentru Transformare Digitală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share