Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea va dota unitățile școlare din municipiu cu dispozitive IT

Având în vedere faptul că începând de marţi, 27 octombrie, Oradea a intrat în scenariul roșu și elevii trebuie să învețe de acasă, precum și profitând de oportunitatea oferită de Programul Operațional Competitivitate – axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă, primarul Florin Birta a anunțat că administrația locală va depune un proiect de aproximativ 5 milioane de euro pentru achiziția de dotări pentru cele 35 de unități de învățământ preuniversitar de stat, aflate pe raza municipiului Oradea.

Conform spuselor primarului aceste școli vor fi dotate cu dispozitive IT, adică fiecare sală de clasă va fi dotată cu o tablă inteligentă, un laptop, un router wireless și vor fi achiziționate tablete în funcție de numărul de clase pe fiecare școală, în medie de 100-150 tablete/școală, urmând ca directorul școlii, în funcție de necesități, să se ocupe de distribuirea acelor tablete copiilor care au nevoie de ele.

Contribuția municipiului Oradea la acest proiect este de 100 mii de euro, din valoarea totală de 5 milioane euro. Va fi probabil o luptă strânsă pentru a accesa aceste fonduri. Apelul va fi deschis începând cu data de 2 noiembrie 2020 și sunt disponibili pentru mediul urban 60 de milioane euro pe această axă, iar pentru mediul rural 40 milioane de euro. Ne-am gândit la aceste dotări, care să poată fi folosite inclusiv după ce Oradea va ieși din acest scenariu roșu și vom scăpa de pandemie, urmând ca aceste aparate să fie folosite de copii și atunci când vor merge fizic la școală și vor folosi sălile de clasă”, a declarat Florin Birta.

În momentul de față, în Oradea sunt 1100 de săli de clasă, astfel încât Primăria Oradea va achiziționa tot atâtea table, laptopuri și routere wireless.

Primarul Florin Birta a menționat că s-a purtat o discuție inițială și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, deoarece atât inspectoratul cât şi școlile erau eligibile să depună proiecte, astfel încât ar fi fost 35 de cereri, dar cele două instituții au preferat ca Primăria Oradea să depună un proiect centralizat în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

După ce Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, Primăria Oradea va depune cererea de finanțare în data de 2 noiembrie și va da drumul la licitație, chiar dacă va avea o clauză suspensivă, în funcție de obținerea banilor din finanțare, urmând ca în 3-4 luni aceste obiecte IT să ajungă în școlile orădene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Americanii de Sykes aduc încă 112 oameni în Sigma Center

Articolul următor

Primele tramvaie “made in Romania” de pe străzile Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share