Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inovația se îndreaptă spre administrație: Proiect pentru identificarea persoanei la distanță cu mijloace video

Autoritatea pentru Digitalizarea României a publicat pentru consultări publice un proiect de Hotărâre de Guvern privind procedura de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video.

Potrivit instituției, validarea acestui instrument va contribui la creșterea economică, prin reducerea cheltuielilor și economiile de timp ale companiilor private și instituțiilor publice; la siguranța sanitară, prin faptul că păstrează distanțarea socială în procesul de identificare a persoane și la creșterea utilizării serviciilor online și a serviciilor de încredere – simplificarea procesului de autentificare, fără a mai fi nevoie de deplasarea persoanei la ghișeu în vederea identificării fizice, va fi un stimulent pentru accelerarea procesului de digitalizare în administrația publică și în mediul privat.

Propunerile, sugestiile și opiniile pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, pe adresa de e-mail contact@adr.gov.ro. Proiectul poate fi consultat aici.

Potrivit documentului, identificarea persoanei la distanță utilizând mijloace video se realizează cu ajutorul unui sistem informatic destinat procedurii de identificare la distanță. Pentru verificarea identităţii persoanei la distanță utilizând mijloace video se utilizează atât documentele de identitate, a căror imagine este capturată prin mijlocul video cât și date sau informaţii obţinute din surse credibile și independente, pe bază de acorduri/parteneriate încheiate între instituții și furnizori de servicii de identificare, ca de exemplu: bazele de date ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor, Inspectoratului General pentru Imigrări sau ale oricăror autorități publice, baze de date private care conțin informații de la autorități publice, rapoarte de audit, documente fiscale, extrase de cont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Opt companii interesate să realizeze două pasaje rutiere în Sinaia și Predeal

Articolul următor

POS-ul, înlocuit cu telefonul mobil. Aplicație lansată de Alpha Bank și folosită de primul comerciant

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share