Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii străini fac legea în Ardeal

Majoritatea județelor din Transilvania și Banat sunt dominate de capitalul străin, cele mai mari afaceri fiind realizate de companiile internaționale.

Cele mai multe firme care au avut, în 2019, afacerile majore din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini, conform Economica.net. În Maramureş, producătorul de mobilă Aramis Invest a încheiat anul cu afaceri nete de 1,1 miliarde de lei.

În Harghita, Romaqua Group a avut 0,8 miliarde, în Alba, Star Assembly, 7,2 miliarde, în Cluj, MOL România, 7 miliarde. La Sibiu, Romgaz a închis anul cu 4,9 de miliarde, în Mureş, E.ON Energie a avut 4 miliarde, în Braşov, Autoliv a încheiat 2019 cu 3,8 miliarde, iar în Sălaj, Silcotub a avut afaceri nete de 2,3 miliarde.

În județul Bihor, afacerile anuale ale Celestica s-au cifrat la 1,7 miliarde, în Satu Mare, Autonet Import a avut 1,5 miliarde, în Bistriţa Năsăud, Leoni Wiring Systems a înregistrat 1,2 miliarde, în Covasna lider era Fabrica de Lapte Braşov, cu 0,5 miliarde, iar în Hunedoara, Philips Orăştie, cu 0,9 miliarde.

Profi Rom Food era liderul afacerilor din Timiş, cu 7,2 de miliarde. Din analiză lipseşte liderul judeţului Arad. Producătorul de componente auto Takata, pe primul loc în 2018 nu a trimis la finanţe bilanţul pe 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua fabrică Techtex prinde contur în Maramureș

Articolul următor

Interioo a deschis la Oradea cel mai mare showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share