Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețurile la locuințe: Brașovul, Clujul urcă, Timișoara, Oradea scad

În timp ce în orașele regionale din interiorul Ardealului prețurile la construcțiile rezidențiale s-au majorat în al treilea trimestru al anului, în cele din apropierea graniței s-a consemnat o scădere.

Pretențiile vânzătorilor s-au majorat în Craiova (+1,3%, până la 1.170 de euro pe metru pătrat), Iași (+1%, până la 1.070 de euro), Ploiești (+1,1%, până la 940 de euro), Cluj-Napoca (+0,4%, până la 1.800 de euro), Constanța (+0,3%, până la 1.240 de euro), respectiv, Brașov (+0,2%, până la 1.200 de euro).

Tendința de creștere a fost mai accentuată în orașele cu un nivel mai redus al prețurilor medii (sub 1.200 euro/mp), conform unui raport pe trimestrul III din 2020 al portalului Analize Imobiliare.

Prețurile s-au menținut constante în Galați (la la 950 euro/mp), dar s-au diminuat ușor (cu mai puțin de 1%) în București (-0,8%, până la 1.440 de euro), Timișoara (-0,5%, până la 1.270 de euro), Oradea (-0,5%, până la 1.040 de euro) și Brăila (-0,5%, până la 860 de euro).

Raportul consemnează că prețurile locuințelor, cererea, oferta și tranzacțiile și-au revenit vizibil după eliminarea restricțiilor de circulație din starea de urgență. Prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România (apartamente, dar și case) au tins să se stabilizeze în perioada iulie – septembrie.

În septembrie, capitala recuperase 85% din volumul inițial al cererii, în vreme ce Timișoara se situa la puțin peste 80%, Brașovul, Iașiul și Constanța depășeau pragul de 70%, iar Cluj-Napoca ajungea la 65%. La începutul toamnei, oferta nouă din piață se situa, comparativ cu ianuarie, la același nivel în capitală, dar era mai mare în Brașov, Cluj-Napoca și Constanța și mai mică în Iași și Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiție de peste 21 de mln. de lei în extinderea rețelelor de apă-canal în comunele Sânpetru și Hărman din județul Brașov

Articolul următor

Opt companii interesate să realizeze două pasaje rutiere în Sinaia și Predeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share