Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețurile la locuințe: Brașovul, Clujul urcă, Timișoara, Oradea scad

În timp ce în orașele regionale din interiorul Ardealului prețurile la construcțiile rezidențiale s-au majorat în al treilea trimestru al anului, în cele din apropierea graniței s-a consemnat o scădere.

Pretențiile vânzătorilor s-au majorat în Craiova (+1,3%, până la 1.170 de euro pe metru pătrat), Iași (+1%, până la 1.070 de euro), Ploiești (+1,1%, până la 940 de euro), Cluj-Napoca (+0,4%, până la 1.800 de euro), Constanța (+0,3%, până la 1.240 de euro), respectiv, Brașov (+0,2%, până la 1.200 de euro).

Tendința de creștere a fost mai accentuată în orașele cu un nivel mai redus al prețurilor medii (sub 1.200 euro/mp), conform unui raport pe trimestrul III din 2020 al portalului Analize Imobiliare.

Prețurile s-au menținut constante în Galați (la la 950 euro/mp), dar s-au diminuat ușor (cu mai puțin de 1%) în București (-0,8%, până la 1.440 de euro), Timișoara (-0,5%, până la 1.270 de euro), Oradea (-0,5%, până la 1.040 de euro) și Brăila (-0,5%, până la 860 de euro).

Raportul consemnează că prețurile locuințelor, cererea, oferta și tranzacțiile și-au revenit vizibil după eliminarea restricțiilor de circulație din starea de urgență. Prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România (apartamente, dar și case) au tins să se stabilizeze în perioada iulie – septembrie.

În septembrie, capitala recuperase 85% din volumul inițial al cererii, în vreme ce Timișoara se situa la puțin peste 80%, Brașovul, Iașiul și Constanța depășeau pragul de 70%, iar Cluj-Napoca ajungea la 65%. La începutul toamnei, oferta nouă din piață se situa, comparativ cu ianuarie, la același nivel în capitală, dar era mai mare în Brașov, Cluj-Napoca și Constanța și mai mică în Iași și Timișoara.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiție de peste 21 de mln. de lei în extinderea rețelelor de apă-canal în comunele Sânpetru și Hărman din județul Brașov

Articolul următor

Opt companii interesate să realizeze două pasaje rutiere în Sinaia și Predeal

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share