Lifestyle/Luxury Slider

Influența cazinourilor asupra economiei

Industria gamblingului a fost întotdeauna legată de divertisment, iar cele mai luxoase cazinouri din lume au făcut mereu trimitere la o lume plină de lux și voie bună. Cu toate acestea, ultimele decenii au adus schimbări majore în gamblingul internațional. Avem la acest moment un număr impresionant de cazinouri online disponibile oricui. Așa cum era de așteptat, numărul jucătorilor a crescut considerabil, iar acest fapt a dus la încasări substanțiale pentru cazinouri.

Starea actuală a performanței cazinourilor este strâns legată de situația economică. Niciodată în istoria jocurilor de noroc nu a mai existat o asemenea dezvoltare a domeniului. Apariția și implementarea  celor mai noi tehnologii, cum ar fi aplicațiile de jocuri VR și mobile, au dus la atragerea unor noi categorii de public, cu caracteristici diferită comparativ cu jucătorii tipici ai cazinourilor din trecut.

Pe lângă toate acestea, multitudinea de oferte irezistibile cu care cazinourile online își întâmpină jucătorii (rotiri, bonus fara depunere, runde bonus și multe altele), fac ca jocurile de noroc să fie una dintre principalele modalități de petrecere a timpului liber pentru un număr considerabil de persoane.

 

Impactul economic real al jocurilor de noroc

Este greu de negat (sau de ignorat) impactul economic pe care jocurile de noroc îl au la nivel global. Cazinourile online și aplicațiile mobile creează schimbări semnificative în modul în care funcționează economia. Țările care găzduiesc jocurile de noroc au de obicei rate de șomaj mai mici și au un sprijin bugetar mai bun.

Mai mult, cazinourile digitale creează un spațiu de creștere pentru arii conexe, cum ar fi marketingul și dezvoltarea web. În timp ce în alte industrii nișele sunt saturate, jocurile de noroc online sunt întotdeauna o platformă bună pentru a începe o carieră, mai ales în cazul  proaspeților absolvenți.

Un alt aspect foarte important este legat de funcționarea cazinourilor. Acestea își păstrează profitul, plătesc impozite către stat; iar autoritățile nu trebuie să revizuiască alte domenii fiscale și să evite reducerea cheltuielilor. Așadar, creșterea numărului de jucători și dezvoltarea industriei duc automat la câștiguri pentru economia bugetului de stat.

Datorită popularizării mediului online, cazinourile virtuale au la acest moment o influență mai mare asupra economiei, comparativ cu locațiile terestre. La momentul de față, majoritatea cazinourilor online oferă nu doar o modalitate de a ne bucura de jocuri, ci și un simulator gratuit pentru un cazinoul terestru. În primul rând, cazinoul online oferă șansa de a încerca sloturi gratuit, ceea ce este imposibil în cazinourile terestre. Jucătorii au întotdeauna posibilitatea de a testa jocurile pentru a înțelege modul în care funcționează. Acest lucru este foarte convenabil și este, bineînțeles, un mare avantaj.

Țări precum SUA și Cipru recunosc deja jocurile de noroc ca sursă de venituri suplimentare pentru atenuarea crizei fiscale. Milioane de dolari se achită doar pentru calculatoare și smartphone-uri pentru bugetul de stat. Cazinourile online au devenit o parte a culturii digitale în rețelele sociale și în magazinele de aplicații. Cu noi audiențe care vor sprijini creșterea veniturilor (mileniali), jocurile de noroc vor avea un impact semnificativ asupra economiei globale, deoarece tot mai multe state vor recurge la legitimarea cazinourilor.

Generațiile tinere sunt atrase de experiențele digitale, iar companiile de jocuri de noroc știu cum să monetizeze un astfel de comportament. În prezent, publicul atras de jocurile de noroc este deja divers, adăugând un număr impresionant de jucători tineri, se va asigura un venit constant pentru economia țării. Pe de altă parte, furnizorii de jocuri de noroc din cazinourile terestre vor fi nevoiți să-și promoveze ofertele pentru a atrage noi audiențe; în caz contrar, vor fi expuși riscului de a nu mai fi profitabili.

 

Prognoza pentru viitor

Ultimele rapoarte indică o creștere stabilă și previzionată a cazinourilor offline și avansarea rapidă a celor digitale. Potrivit studiilor, în perioada prognozată 2018 – 2022 va genera o creștere de 5,9% a ratei de creștere anuale. Numerele arată doar dinamica creșterii, dar această creștere este alimentată de o serie de factori, între care urbanizarea sporită, creșterea numărului de utilizatori de aplicații mobile și tendința oamenilor de a migra spre mediul online. Jocurile de noroc de tip realitate virtuala (VR) reprezintă cel mai promițător segment de creștere.

Piața mobilă are, de asemenea, un impact major asupra creșterii impactului economic al jocurilor de noroc. Datele recente indică faptul că tranzacțiile mobile în jocurile de noroc au crescut cu 95%. Dintr-o perspectivă globală, jocurile mobile aduc jumătate din venituri în industria jocurilor, în cadrul căreia produsele de cazinou au o pondere echitabilă.

Concluzii

Lumea se schimbă rapid și, odată cu aceasta, multe industrii evoluează. Ceea ce a fost o inovație sub forma caselor de jocuri de noroc din Las Vegas, astăzi pare demodat din perspectiva jocurilor de noroc.

Desigur, cazinourile terestre generează venituri importante, însă lor li s-au adăugat cazinourile online care contribuie semnificativ la impactul asupra economiei. Noile locuri de muncă aduc oportunități de a găsi un loc de muncă decent. Impozitarea veniturilor cazinourilor elimină presiunea din partea autorităților.

Jocurile de noroc în formă digitală au adunat milioane de oameni din întreaga lume în fața unui smartphone sau a unui display de laptop, iar gamblingul este acum disponibil oricui. Viitorul cu siguranță rezervă multe surprize.

Related posts

Volkswagen ID.4 – mobilitate sustenabilă cu tehnologie de la Continental

Nicolae Pop

Peste 3.000 de pești în zona de acvaristică din magazinul Hornbach din Oradea

Traian Dan

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

A. I.

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

Digitalizarea administrației publice un vis. România codașa Europei!

A. I.

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Licitație deschisă pentru atribuirea a șase parcele din Parcul Industrial Tileagd

Traian Dan

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Hirschmann România. 10 ani de performanțe

Ligia Voro

Gama CAPAROL – Soluții și sisteme inovative pentru dezvoltări imobiliare de anvergură

Ligia Voro

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Papuc Irina

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

WHY “ROMANIA’S REAL ESTATE YEARBOOK 2020?”

Ionut Oprea

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Companii de top la Târgul de Cariere Oradea

Traian Dan

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Ludwig Pfeiffer din Timișoara a câștigat un contract de 12 mil. euro cu APA Brașov

Stefana Muresan

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Kinstellar advises a joint venture between Resolution Property and Zeus Capital Management on the acquisition of Floreasca Park, one of the largest transactions closed in Romania in 2020

Papuc Irina

Pineberry, cămășile „no one without”

Papuc Irina

FOTO// Cum arată Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, amenajată de Leroy Merlin și Auchan

Papuc Irina

Leave a Comment