Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Oradea a ajuns al optulea tramvai Imperio

Vineri, 30 octombrie, a ajuns la Oradea și cel de-al optulea tramvai Imperio din cele zece programate să sosească în acest an. Acesta va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, după care va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Urmează să sosească până la sfârșitul acestui an și celelalte două tramvaie, iar în anul 2021 următoarele zece.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în data de 19.10.2018, între Municipiul Oradea și Societatea Astra Vagoane Călători SA, fiind în valoare de 148.800.000 le fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Totodată, noile tramvaiele vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor recupera energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie. Tramvaiele sunt prevăzute cu podeaua coborâtă 100%, cu instalaţii de validare/ taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing, cu rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Influența cazinourilor asupra economiei

Articolul următor

Stațiunea Băile 1 Mai, reabilitată cu 7 milioane de euro, fonduri europene

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
13
Share