București IT&C Real Estate Slider Ultimele stiri

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Skanska România și startup-ul PropTech Bright Spaces au lansat la final de octombrie platforma de vizualizare interactivă 3D, implementată, în premieră, la proiectul Equilibrium, din București. Printr-o abordare orientată către tehnologie și interactivitate, aceasta schimbă modul în care sunt prezentate spațiile de birouri.

După ce în luna august Skanska România și Bright Spaces au anunțat colaborarea, platforma a devenit operațională și acum poate fi accesată online. Skanska este astfel primul client al start-up-ului românesc, iar soluția îi va permite dezvoltatorului să-și prezinte spațiile într-un mod inovator, interactiv și mai adaptat la nevoile actuale ale clienților.

Motivația comună de a revoluționa industria de real estate prin tehnologie și de a răspunde cerințelor dinamice ale pieței se află la baza relației de lungă durată dezvoltată de Bright Spaces și Skanska România. Folosirea soluției va contribui nu numai la oferirea unei experiențe digitale complete pentru utilizatori, ci și la crearea unui nou standard în prezentarea virtuală a spațiilor de birouri.

Potențialii chiriași și agenții pot acum:

● Să vizualizeze online toate spațiile disponibile din cele două clădiri Equilibrium în timp real și în realitate virtuală 3D web – de pe orice device, fără să fie nevoie de aplicații suplimentare sau căști VR
● Să schimbe variantele de fitout pentru a-și face o părere relevantă despre cum s-ar încadra echipele lor în acel spațiu
● Să programeze vizite live pentru spațiile preferate, direct din platformă
● Să ceară ofertă personalizată pentru un anumit spațiu
● Să afle toate detaliile necesare referitoare la clădire sau spațiile de interes pentru ei dintr-un singur punct central de informare: imagini, videos, tururi virtuale, specificații tehnice, caracteristicile de sustenabilitate și de safety ale clădirilor, și accesibilittech, atea în clădiri
● Să vizualizeze locația în care se află clădirile, principalele puncte de interes și mijloacele de transport din apropiere

“Acest parteneriat cu Bright Spaces este rezultatul investițiilor în inovare și totodată în viitor, pe care le-am făcut de-a lungul timpului și care s-au concretizat prin proiecte precum Hackathonul. Ne bucurăm că împreună cu Bright Spaces, unul dintre câștigătorii acelui concurs PropTech organizat în 2019, facem un nou pas important. Platforma, implementată pentru prima dată în România în proiectul Equilibrium, pe care îl dezvoltăm în cel mai important centru de business din București, răspunde nevoilor industriei, mai ales în contextul actual. Astfel, venim în sprijinul tuturor părților implicate în procesul de leasing. Continuăm să susținem activ crearea, adoptarea și implementarea de soluții tech și proptech”, a declarat Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Director Skanska Property Romania.

”De la participarea noastră în cadrul Hackathonului Skanska și până acum au trecut mai puțin de 12 luni și suntem bucuroși să arătăm un studiu de caz de succes: o Corporație impunătoare cum e Skanska a făcut un parteneriat strategic cu un start-up de tehnologie pentru a duce prezentarea clădirilor și a spațiilor disponibile la următorul nivel. Deși procesele de digitalizare au fost până de curând în curtea marilor companii de software, putem spune că se conturează un nou segment de companii agile, cu potențial mare de scalare rapidă, care vin cu soluții inovatoare, game-changing, așa cum este și Bright Spaces. Pentru noi, parteneriatul cu Skanska reprezintă o rampă de lansare către piața europeană a dezvoltatorilor de clădiri de birouri, având astfel șansa să ducem soluția noastră către un standard în această industrie.” a declarat Bogdan Nicoară, Cofondator & CEO Bright Spaces.

Parteneriatul dintre Skanska România și Bright Spaces este o continuare a hackathon-ului PropTech, organizat de Skanska în noiembrie 2019 cu sprijinul Proptech România. La acest eveniment Bright Spaces a câștigat locul 1 pentru categoria Leasing și locul 3 în clasamentul general.

Bright Spaces este un startup proptech, dezvoltat în România, ce oferă o soluție digitală completă de prezentare și ofertare a clădirilor de birouri și a spațiilor disponibile din acestea. Cu ajutorul vizualizării în mediu 3D, disponibilitatea digitală a spațiilor și diferite module de automatizare, optimizare și digitalizare a acțiunilor specifice procesului de închiriere de spații de birouri, Bright Spaces urmărește creșterea numărului de cereri relevante și închiderea mai rapidă a înțelegerilor comerciale din acest segment.

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Related posts

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

Fabrica Eaton Electric și-a reluat parțial producția

Nora Dumitrescu

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Stefana Muresan

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Stefana Muresan

Clujenii de la TCI Contractor General și o companie ieșeană, contract de aproape 6 mil. euro pentru construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș

redactia

ANAF recomandă utilizarea Ordinului de plată electronic în relația cu Trezoreria

Traian Dan

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Nora Dumitrescu

Horia Brenciu este noul ambasador al brandului PROFI

redactia

Holcim România și Junior Achievement au lansat proiectul pilot ABCdar Verde

Traian Dan

O şansă la viaţă pentru copiii bolnavi de cancer: Renumit oncolog pentru copii din Turcia vine la Iași

redactia

Veniturile germanilor de la Schaeffler s-au redus cu 1,65 miliarde de euro în primul semestru

Ion Surdu

Americanii de la AVX cumpără fabrica de componente electronice TT Electronics din Timișoara

Stefana Muresan

Zona verde de la Expo Transilvania va fi revitalizată

Nora Dumitrescu

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Ligia Voro

Jysk își face rețea de magazine la Cluj

Nora Dumitrescu

77% din spațiile moderne de birouri din București sunt lângă stații de metrou

Ligia Voro

Explan va face studiul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

VINTEST 2018 – VIN la EXPO! Iubesc Vinul Românesc

redactia

Investiţie de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Stefana Muresan

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Ofertă CFR pentru călătorii nelimitate în 30 de țări europene

redactia

Leave a Comment