București IT&C Real Estate Slider Ultimele stiri

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Skanska România și startup-ul PropTech Bright Spaces au lansat la final de octombrie platforma de vizualizare interactivă 3D, implementată, în premieră, la proiectul Equilibrium, din București. Printr-o abordare orientată către tehnologie și interactivitate, aceasta schimbă modul în care sunt prezentate spațiile de birouri.

După ce în luna august Skanska România și Bright Spaces au anunțat colaborarea, platforma a devenit operațională și acum poate fi accesată online. Skanska este astfel primul client al start-up-ului românesc, iar soluția îi va permite dezvoltatorului să-și prezinte spațiile într-un mod inovator, interactiv și mai adaptat la nevoile actuale ale clienților.

Motivația comună de a revoluționa industria de real estate prin tehnologie și de a răspunde cerințelor dinamice ale pieței se află la baza relației de lungă durată dezvoltată de Bright Spaces și Skanska România. Folosirea soluției va contribui nu numai la oferirea unei experiențe digitale complete pentru utilizatori, ci și la crearea unui nou standard în prezentarea virtuală a spațiilor de birouri.

Potențialii chiriași și agenții pot acum:

● Să vizualizeze online toate spațiile disponibile din cele două clădiri Equilibrium în timp real și în realitate virtuală 3D web – de pe orice device, fără să fie nevoie de aplicații suplimentare sau căști VR
● Să schimbe variantele de fitout pentru a-și face o părere relevantă despre cum s-ar încadra echipele lor în acel spațiu
● Să programeze vizite live pentru spațiile preferate, direct din platformă
● Să ceară ofertă personalizată pentru un anumit spațiu
● Să afle toate detaliile necesare referitoare la clădire sau spațiile de interes pentru ei dintr-un singur punct central de informare: imagini, videos, tururi virtuale, specificații tehnice, caracteristicile de sustenabilitate și de safety ale clădirilor, și accesibilittech, atea în clădiri
● Să vizualizeze locația în care se află clădirile, principalele puncte de interes și mijloacele de transport din apropiere

“Acest parteneriat cu Bright Spaces este rezultatul investițiilor în inovare și totodată în viitor, pe care le-am făcut de-a lungul timpului și care s-au concretizat prin proiecte precum Hackathonul. Ne bucurăm că împreună cu Bright Spaces, unul dintre câștigătorii acelui concurs PropTech organizat în 2019, facem un nou pas important. Platforma, implementată pentru prima dată în România în proiectul Equilibrium, pe care îl dezvoltăm în cel mai important centru de business din București, răspunde nevoilor industriei, mai ales în contextul actual. Astfel, venim în sprijinul tuturor părților implicate în procesul de leasing. Continuăm să susținem activ crearea, adoptarea și implementarea de soluții tech și proptech”, a declarat Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Director Skanska Property Romania.

”De la participarea noastră în cadrul Hackathonului Skanska și până acum au trecut mai puțin de 12 luni și suntem bucuroși să arătăm un studiu de caz de succes: o Corporație impunătoare cum e Skanska a făcut un parteneriat strategic cu un start-up de tehnologie pentru a duce prezentarea clădirilor și a spațiilor disponibile la următorul nivel. Deși procesele de digitalizare au fost până de curând în curtea marilor companii de software, putem spune că se conturează un nou segment de companii agile, cu potențial mare de scalare rapidă, care vin cu soluții inovatoare, game-changing, așa cum este și Bright Spaces. Pentru noi, parteneriatul cu Skanska reprezintă o rampă de lansare către piața europeană a dezvoltatorilor de clădiri de birouri, având astfel șansa să ducem soluția noastră către un standard în această industrie.” a declarat Bogdan Nicoară, Cofondator & CEO Bright Spaces.

Parteneriatul dintre Skanska România și Bright Spaces este o continuare a hackathon-ului PropTech, organizat de Skanska în noiembrie 2019 cu sprijinul Proptech România. La acest eveniment Bright Spaces a câștigat locul 1 pentru categoria Leasing și locul 3 în clasamentul general.

Bright Spaces este un startup proptech, dezvoltat în România, ce oferă o soluție digitală completă de prezentare și ofertare a clădirilor de birouri și a spațiilor disponibile din acestea. Cu ajutorul vizualizării în mediu 3D, disponibilitatea digitală a spațiilor și diferite module de automatizare, optimizare și digitalizare a acțiunilor specifice procesului de închiriere de spații de birouri, Bright Spaces urmărește creșterea numărului de cereri relevante și închiderea mai rapidă a înțelegerilor comerciale din acest segment.

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Related posts

Indemnizații pe perioada stării de urgență și pentru avocați

Traian Dan

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

redactia

Adelina Chișu: “La Ghepard Communication nu facem tranziţii, ci mai degrabă învăţăm constant să experimentăm Echilibrul între clasic şi modern”

Nicolae Pop

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Traian Dan

Covid-19: Terapia cu plasmă hiperimună, posibilă și la Sibiu

Papuc Irina

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a împlinit 10 ani

redactia

Câmpia Turzii și-a modernizat parcul din Sâncrai

Nora Dumitrescu

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book build (ABB)

redactia

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

Cursuri de ospitalitate la Oradea la Academia licențiată de École hôtelière de Lausanne

Traian Dan

Patru confederaţii patronale est-europene au semnat un acord de cooperare, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

Global Vision: Romanian industrial market. Drivers of growth in times of crisis.

Ionut Oprea

Bell Helicopter vrea să producă la Ghimbav elicoptere pentru Ministerul de Interne

Stefana Muresan

12 start-upuri din Transilvania și Banat de urmărit în 2021

Ion Surdu

Hidrocentrala Râul Mare-Retezat va fi retehnologizată cu 80 de milioane de euro

Papuc Irina

COVID-19: Opera Brașov trece de la costumele de scenă, la producția de combinezoane de protecție

Papuc Irina

Grupul Banca Transilvania valorează peste 10 miliarde de lei

Stefana Muresan

Plantația de afine din Sic face înghețată pe loc

Nora Dumitrescu

Cartierul Pintea primește 2 milioane de euro de la UE

Nora Dumitrescu

Leave a Comment