Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aktor turează motoarele pe A10. Podul de cale ferată, cel mai dificil

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10) poate fi gata în a doua jumătate a anului viitor, anticipează specialiștii în infrastructură.

Pe lotul 2 grecii de la Aktor au turat motoarele în ultimele săptămâni, la un ritm de lucru corespunzător pentru o asemenea lucrare, iar stadiul fizic se apropie de 80%.

“După o sumedenie de zone construite și refăcute în mod repetat în acești ani de șantier, grecii și-au dat în sfârșit seama că doar prin protejarea terasamentelor vor ieși din acest cert vicios. Așa că au suplimentat considerabil echipele care se ocupă de sistemul de scurgere a apei de pe autostradă.

Au avansat consistent și la așternerea balastului stabilizat și asfaltului, rămânând pentru 2021 doar câteva puncte nevralgice neacoperite. La structuri subcontractorul Retter se apropie de finalizarea celui de-al doilea pod peste Mureș de la Sâncrai”, conform Asociației Pro Infrastructură (A10).

“Punctul critic al șantierului rămâne zona nodului rutier de la Teiuș cu podul peste calea ferată Alba Iulia – Cluj Napoca, unde se desfășoară o cursă contra-cronometru pentru finalizarea pilelor acestuia până la începutul lunii decembrie, când este programată întreruperea liniei pentru ridicarea tablierului metalic.

Dacă se menține ritmul de lucru bun, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 km în a doua jumătate a anului viitor”, apreciază API.

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Articolul următor

Telekom Romania lansează ediția a XI-a a programului „Bursele Telekom”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share