Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ionuț Țața va conduce clusterele IT din România

Fondatorul Clusterului pentru Inovare și Tehnologie (CIT ALT) Brașov va prezida noua rețea a organizațiilor cu profil de tehnologia informației din țara noastră, IT-RO.

Clusterele de IT din România au creat o alianță prin constituirea unei rețele, cu acoperire pe întreg teritoriul țării, cu scopul de a avea o reprezentare a acestui domeniu la nivel înalt și pentru a crea un cadru colaborativ, inovativ și informativ, prin care acestea își pot dezvolta și pune în valoare activitatea.

IT-RO este compusă din 566 de companii (startup-uri, întreprinderi mici și mijlocii, firme mari), cu 20.000 de angajați. Coordonarea rețelei este asigurată de un comitet format din câte un reprezentant al fiecărui cluster, primul președinte fiind Ionuț Țața.

Secretariatul general va reveni Transilvania IT Cluster Cluj. În România, domeniul IT reprezintă unul dintre cele mai dinamice sectoare, depășind împreună cu sectorul tehnologiilor comunicațiilor 6% din produsul intern brut. Piața de IT în România este de 5 miliarde de euro.

Obiectivele majore prioritare IT-RO au focus pe cooperare, cercetare și inovare, resurse umane, piață, realizarea unei rețele electronice de comunicare. Membrii săi sunt TITC, CIT ALT, Banat Software, Clusterul Inovativ Open Hub, INOMAR, ELINCLUS, ICT Oltenia, ICT Cluster Lower Danube, Smart Alliance Cluster.

Total
11
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele Universității de Științe Agricole Cluj, cu etichetă bio

Articolul următor

Alexandru Boghiu și Radu Gogoașă lansează The Mavers - un startup digital & tech cu focus pe piața imobiliară

Citește și:
Citeste mai mult

Când vor fi gata centurile Maramureșului

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre ce prevede încheierea unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a…
Citeste mai mult

Parc de panouri solare la Salonta

Săptămâna trecută, Primăria Salonta a depus la Fondurile Norvegiene planul tehnic pentru construirea unui parc de panouri solare…
Citeste mai mult

Cluj Arena, în cărți pentru Euro U21

O delegație a Union of European Football Associations (UEFA) a vizitat Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share