Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Proiectul metroului din Cluj se află la nivelul studiilor geotehnice I Foto: Geostud

Compania de studii geotehnice din capitală a anunțat primul pas pentru proiectul metroului de Cluj: stabilirea punctelor de foraje de pe cele trei variante de traseu.

Societatea este specializată în proiectare și consultanță tehnică; analize tehnice, încercări de laborator, elaborare de studii geotehnice și documentații de mediu, expertize și asistență tehnică; rapoarte de monitorizare a mediului.

Aceasta a stabilit împreună cu toți deținătorii de rețele amplasamentele pentru cele 42 de foraje aferente proiectului, care acoperă trei variante de traseu. În baza analizelor de laborator, care vor determina caracteristicile fizico-mecanice ale straturilor de pământ interceptate, se va alege varianta optimă de traseu.

În luarea acestei decizii se vor avea în vedere aspectele geologice, geotehnice, de mediu, de trafic, arheologice, constructive, dar și de cost. În momentul de față se întocmesc documentațiile necesare accesului forezelor pe amplasamentele stabilite.

Primarul Clujului, Emil Boc, respingea, în 2015 ideea metroului din cauza costurilor foarte mari, estimate atunci la 5 miliarde de euro, însă a revenit asupra proiectului ca urmare a creșterii populației și a traficului rutier. Proiectul se află în stadiul studiului de prefezabilitate, câștigătoare fiind asocierea SWS – Systra –Metrans, în ciuda contestației consorțiului Metroul SA – Padeco.

Costurile lucrărilor sunt apreciate acum la 1 miliard de euro, sumă considerată drept nerealistă de către unii specialiști. Proiectul ar urma să aibă mai multe faze, prima fiind Cluj-Napoca – Florești, iar a doua, Florești – Gilău. Numărul de stații prevăzute a fost stabilit la 15, pe o distanță de 16 km.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

TOP 3 semne că a venit timpul să renunți la pantofii cu toc de peste 8 cm

Articolul următor

O nouă licitație pentru centrul de tranzit poștal din Cluj

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share