Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă licitație pentru centrul de tranzit poștal din Cluj

Prețul stabilit de Compania Națională Poșta Română (CNPR) pentru ofertele companiilor private interesate de noua linie de sortare necesară centrului de tranzit din Cluj-Napoca a crescut.

Licitația pentru linia destinată dezvoltării serviciilor de curierat rapid, prin sortarea automată a corespondenței și coletelor, va fi reluată. La prima procedură, estimată la 14,8 milioane de lei, pentru patru ani, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Actuala procedură a fost estimată la 3,1 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată. Livrarea liniei de sortare, destinată dezvoltării capacității de procesare a coletelor și trimiterilor Prioripost (curierat rapid), se va încheia în termen de doi ani de la semnarea contractului, comparativ cu 150 de zile la precedenta licitație.

CNPR a anunțat că va beneficia de un credit de 200 de milioane de lei de la EximBank, din care își va reabilita clădirea monument istoric din Cluj și își va automatiza centrul de tranzit de aici. Împrumutul pe 12 ani va fi folosit pentru derularea unor serii de investiții în modernizare și digitalizare.

Investițiile au în vedere reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Cluj, Timișoara, Piatra Neamț, Oradea și valorificarea lor comercial, cultural și istoric (54,5 milioane de lei); înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la Cluj și București Nord (31,5 milioane); crearea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (128,3 milioane).

Pentru centrul de tranzit din Cluj, CNPR a început procedura de dialog competitiv pentru achiziţia echipamentelor, iar pentru investiţiile în sistemul informatic de gestiune este în curs de pregătire procedura de achiziţie pentru realizarea arhitecturii de sistem. În ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor, la Cluj au fost depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Articolul următor

Sondaj Crosspoint: perspectiva consumatorilor asupra pieței imobiliare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share