Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TOP 3 semne că a venit timpul să renunți la pantofii cu toc de peste 8 cm

Poate că ultima dată când ți-ai achiziționat acea pereche de pantofi stiletto nu te-ai gândit prea mult cum aceștia o să-ți afecteze sănătatea. Deși există multe studii despre efectul nefast al încălțărilor cu toc înalt asupra spatelui, multe femei nu realizează când este timpul să renunțe la ei, sau cel puțin să îi schimbe cu unii mai puțin înalți.

Majoritatea perechilor de pantofi stiletto au înălțimea tocului de 8-10 cm și sunt minunați atunci când îi porți cu rochii fluide pentru că îți alungesc piciorul și silueta. Însă, este posibil ca spatele tău să dea semne că nu prea mai poate suporta astfel de presiuni, iar mai jos le poți descoperi pe cele mai importante dintre ele.

Cele mai importante indicii că a sosit vremea să înlocuiești pantofii cu tocul de peste 8 cm

 

1.   Durerile de spate tot mai frecvente

Dacă ai observat că te doare spatele din ce în ce mai des și știi că obișnuiești să porți încălțări înalte în fiecare zi, ar trebui să iei în considerare faptul că acest disconfort poate fi creat chiar de acest obicei. Nu trebuie să renunți de tot la purtarea tocurilor de peste 8 cm, însă îi poți înlocui cu unii mai puțin înalți și poate cu o platformă subțire care vor oferi un suport suplimentar.

2.   Curbarea coloanei vertebrale

Știai că dacă porți zilnic pantofi sau alt tip de încălțări foarte înalte coloana ta vertebrală se poate curba? Acesta este unul dintre cele mai nocive efecte ale acestui obicei, așa că ar trebui să îl iei în considerare, mai ales că ai destule alte opțiuni în materie de încălțăminte atunci când vrei să îți păstrezi aparența unei siluete zvelte.

Din nefericire, efectele pe termen lung ale purtării încălțărilor înalte sunt dăunătoare, iar renunțarea la ele îți poate aduce mai multe beneficii, printre care revenirea la o postură corectă a spatelui în timp.

3.   Întregul sistem osos al picioarelor va avea de suferit

Efectele purtatului pantofilor cu toc de peste 8 cm pentru perioade îndelungi de timp îți va afecta nu doar coloana vertebrală, ci întreg sistemul osos al picioarelor, printre care și genunchii. Articulațiile acestora vor avea de suferit, în unele cazuri ducând la dureri de nesuportat chiar și o perioada bună de timp după ce ai renunțat la ei.

Pantofii stiletto duc frecvent și la apariția monturilor și a bătăturilor dureroase chiar de la vârste de puțin peste 20 de ani, ceea ce ar trebui să te facă să te gândești de două ori la purtarea acestora zi de zi. Toamna, aceștia pot fi înlocuiți cu succes cu o pereche de botine cu toc de la reverse.ro care vin în diverse modele și care te vor ajuta să fii atât elegantă, cât și comodă. Vara, în schimb, poți alege varianta sandalelor cu platformă.

Purtarea pantofilor cu toc de peste 8 cm nu este rea atâta timp cât nu exagerezi și păstrezi o limită a acestui obicei. În acest fel nu doar că îți vei proteja sănătatea, dar te vei putea bucura de aceste încălțări până la vârste destul de înaintate.

Sursa foto: pixabay.com

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 500 de arbori sădiți în campania de plantări de toamnă la Oradea

Articolul următor

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Corul Madrigal a fost în turneu în Perú

La invitația Ambasadei României în Republica Perú și cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, Corul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share