București Fashion Lifestyle/Luxury Slider Ultimele stiri

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

În exclusivitate absolută – o colecție specială de 156 de ceasuri de colecție, purtătoare de istorie ori de stil, este scoasă la vânzare la începutul lunii noiembrie. Ediții limitate, modele rare și foarte rare, purtate de personalități celebre din lumea sportului sau a filmului, la prețuri de pornire între 20 și 50% din prețul de magazin, simbolurile timpului ce alcătuiesc selecția „Licitației de Ceasuri, inclusiv o mică colecție Tourbillon” reprezintă o premieră națională pentru piața românească a investițiilor de lux.

Ce poate fi mai fascinant decât să deții acasă o bucățică de mit? Or, mai mult, să porți la mână un fragment real de istorie sau a celui mai râvnit brand contemporan?

În orologerie, Romain Jerome conduce lista mărcilor care au de oferit ceva dincolo de mișcarea indicatoarelor, ascunzând mici porțiuni de istorie, așa cum sunt ceasurile de colecție a căror carcasă este realizată din oțelul vestitului Titanic, scufundat în 1912. O apariție remarcabilă în licitația din 10 noiembrie este ceasul Romain Jerome Titanic-DNA, creat în 2012 într-o serie limitată de 80 de exemplare; carcasele ediției sunt confecționate dintr-o bucată de înveliș de oțel de 1,5 kilograme, recoltată din vasul Titanic în 1991. Un tratament dezvoltat de Romain Jerome oprește procesul de oxidare al metalului ruginit, astfel încât carcasa să nu se fărămițeze într-o pudră de rugină. Modelul este însoțit de certificat de atestare a originii. Ceasul Jerome are în licitație un preț de pornire de doar 4.000 de euro, raportat la o valoare medie de tranzacționare în piață de 20.000 de euro.

Tragicul eveniment din 1912 a inspirat celebra creație cinematografică „Titanic”, regizată de James Cameron, cu care a obținut 11 premii Oscar, cele mai multe din istorie, și pentru care renumitul brand Rolex a creat modelul experimental de ceas Deepsea Sea-Dweller. Pentru Cameron, pasionat de experiențe la limită, Rolex a fost un simbol al căutărilor durabile, ce i-a mulțumit construind pentru celebrul regizor câteva modele de ceas experimentale. La București, în cadrul licitației din 10 noiembrie, ceasul Rolex Deepsea Sea-Dweller, supranumit „James Cameron”, al cărui prototip a fost testat în Groapa Marianelor din Pacific, însoțit de acte de proveniență și de cutia originală, are un preț de pornire de 9.000 de euro.

Există performanțe în viață după care poți să-ți potrivești ceasul, cum ar fi recordurile și timpii excepționali ai unor sportivi de top. Exemplul brandului de ceasuri, cel mai râvnit actualmente – atât pentru standardul la care a ridicat realizarea tehnică, cât și pentru politica de brand-building de invidiat – vestitul Richard Mille, este expresiv și grăitor: creează cele mai complicate exemplare, în ediții limitate, special pentru și în asociere cu cei mai de vârf performeri ai lumii sportive, precum Nadal, Neymar sau Zverev. Asemenea două rarisime exemplare Richard Mille vor fi puse în licitație peste mai puțin de o săptămână, marți, 10 noiembrie, în cadrul Licitației Artmark a unei colecții de Ceasuri, primul eveniment de acest gen din al doilea semestru 2020.

Primul exemplar a fost creat special pentru pilotul de Formula 1 Felipe Massa. Celebrul pilot brazilian de curse poartă, în majoritatea fotografiilor oficiale, dar și de zi cu zi, una dintre cele mai complicate referințe a brandului Richard Mille – RM-005, care a fost și primul ceas de mână automat al mărcii. De remarcat că Felipe Massa este cel mai îndelungat partener sportiv al familiei Richard Mille, despre care spunea că „spiritul ceasurilor și al curselor este aceleași –provocări constante de depășit”.

Lansat în 2004, ceasul RM-005 „Felipe Massa” AG TI din platină a fost realizat într-o ediție limitată de 40 de piese, iar modelul prezent în licitație este numerotat 3 și are un preț de pornire de 57.000 de euro, raportat la o valoare cu care circulă în piață ce poate fi cuprinsă între 100 și 200.000 de euro. Ceasul vine însoțit de actele de proveniență și de cutia originală.

Estetica brandului Richard Mille este imposibil să nu fie remarcată, având în vedere reușita companiei din perspectivă pur inginerească. Acest lucru face ca cel de-al doilea exemplar RM-005 din licitație să impresioneze la rândul său prin cadranul skeleton și carcasa confecționată din aur roz. Modelul exclusivist, însoțit de actele de proveniență, curea de schimb și cutia originală, are prețul de pornire de 55.000 de euro.

Reîntorcându-ne fața către istorie, o altă inedită prezență în licitație este brandul de colecție  DeWitt, care a fost înființat în 2003 de contele Jérôme de Witt, descendent direct al împăratului Napoleon I. Ceasurile lui DeWitt sunt extrem de exclusiviste, fiind produse în ediții complicate și reduse, combinând materiale high-tech cu manufactura horologieră tradițională. DeWitt este totodată una dintre cele doar patru case horologiere din Elveția care produc singure nu doar mecanismele, dar și cadranele ceasurilor. În licitația curentă de ceasuri sunt prezente 3 modele DeWitt, între care remarcăm un exemplar DeWitt Academia Triple Complication, numărul 11 dintr-o ediție de doar 250, cu două fusuri orare și indicatori de zi și noapte, realizat din paladium și pavat cu diamante, cu un decor inspirat de coloanele imperiale ce evocă descendența întemeietorului mărcii, și care are un preț de pornire de 15.000, raportat la un preț de listă de 64.000 de euro.

Totodată, prima licitație de ceasuri din acest sezon prezintă modele spectaculoase și pentru iubitoarele orologeriei la purtător. Unul dintre modelele exclusiviste care va fi prezent în evenimentul din 10 noiembrie este ceasul Faberge Nr: 6, din aur roz, cu bezelul pavat cu diamante, ce va porni de la un preț de pornire de doar 3.000 de euro.

Exemplarele exclusiviste sunt completate, în „Licitația de Ceasuri, inclusiv o mică colecție Tourbillon”, de alte aproximativ 150 de simboluri ale orologeriei clasice și contemporane semnate de branduri celebre, precum Rolex, Audemars Piguet, Patek Phillipe, Ulysse Nardin, Harry Winston, Van Cleef & Arpels, Cartier, și care pot fi vizionate începând de marți, 27 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviță, iar pe 10 noiembrie pot fi licitate online, pe platforma Artmark Live.

Related posts

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda, în grafic pentru octombrie

Stefana Muresan

Satu Mare: Malurile Someșului, amenajate cu 7 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

Angajații de la Electroglobal vor deveni acționari

Nora Dumitrescu

Mayor of Sibiu, Mrs. Astrid Fodor: “We have proven that we have the courage and resources to open paths, to accomplish projects with a European impact”

Stefana Muresan

BCR pune la dispoziția spitalelor și personalului medical mașini electrice

Traian Dan

Compania aeronautică IAR Braşov, profit net de 6 mil. euro, plus 19%, în 2018

Stefana Muresan

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

Energobit, furnizor preferat pentru înlocuirea stațiilor de transformare

Stefana Muresan

PRIA Drugs and Medicine Publicity

Ionut Oprea

Exodul creierelor afectează dezvoltarea Transilvaniei

Nora Dumitrescu

P3 Logistic Parks anunță tranziția către un nou CEO

Ion Surdu

Inițiative și soluții pentru sănătate și educație

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Stefana Muresan

Cel mai important proiect pentru 2021 pe care îl va dezvolta producătorul mondial de farfurii din Alba Iulia

Ion Surdu

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Speedwell, noua identitate: “Your city, your future”

Ionut Oprea

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

redactia

Mureș: Unirii Park Residence II ”crește” conform graficului. Prima etapă, sold out!

redactia

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Ligia Voro

PAID România își mută operațiunile în America House din Piața Victoriei

Papuc Irina

FOTO: Cu ochii pe offshore, la FOREN 2018

Ligia Voro

Leave a Comment