Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CSi aduce în România soluții pentru proiectare în construcții

În ciuda contextului dificil în care ne aflăm atât la nivel național cât și internațional, anul 2020 aduce o creștere importantă pe piața construcțiilor (inginerie civilă, industrială și lucrări speciale în construcții), cifra de afaceri fiind cu 17% mai mare comparativ cu anul 2017. În prima jumătate a anului 2020 s-au eliberat peste 3.000 de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale

Cu toate acestea, piața forței de muncă a scăzut și la fel ca și în alte zone din sectorul construcțiilor (ex. execuție) și în proiectare ne confruntăm cu o lipsă a inginerilor. Tehnologiile de proiectare vin în sprijinul firmelor de proiectare prin facilitarea procesului de calcul și contribuind la obținerea unor rezultate optime într-un timp cât mai scurt.

Ca soluție completă în proiectarea structurală, CSi Structural Software România pune la dispoziția inginerilor cele mai avansate produse software utilizate în ingineria structurală și seismică, dezvoltată în Statele Unite. Cu o expertiză de 45 de ani pe piața internațională, CSi a stat la baza numeroaselor clădiri din peste 160 de țări. Fiind lider în instrumentele software pentru ingineria structurală și seismică, clădiri precum Turnul Taipei 101 din Taiwan, One World Trade Center din New York, Stadionul Olimpic Birds Nest Stadium din Beijing, Podul Centenario peste Canalul Panama se numără printre structurile proiectate utilizând programele software din pachetul CSi.

Din anul 2016, CSi România aduce produsele CSi Computers and Structures la noi în țară. Echipa CSi România este formată din ingineri care vin în întâmpinarea utilizatorilor cu soluții optime care să satisfacă cerințele acestora și rămân aproape și pe parcursul utilizării produselor CSi încercând să ajute în depășirea oricăror provocări tehnice. Cele șase pachete software care au la bază tehnologia de ultimă oră sunt: SAP2000, CSiBridge, ETABS, SAFE,  PERFORM-3D și CSiPlant. Fiecare produs reprezintă instrumente unice de lucru, cu capacități inovative, care permit utilizatorului să facă alegerea potrivită pentru sistemele structurale și problemele de analiză.

Bianca Marton, co-fondator CSi România

„CSi România a apărut din pasiunea pentru performanță. Împreună cu colegul meu Ovidiu Prodan coordonăm anual echipe de studenți pentru a participa la o competiție internațională renumită de inginerie seismică din Statele Unite, ocazie cu care l-am întâlnit pe CEO-ul companiei CSi America, Ashraf Habibullah în San Francisco. Implicarea și devotamentul cu care tratam participarea la fiecare ediție au fost trăsăturile cheie care ne-au ajutat ulterior să aducem licențele CSi în România și să fim legătura dintre dezvoltatorii produselor și utilizatorii din țară.” ne spune Bianca Marton, co-fondator CSi România.

Unul dintre cele mai cunoscute programe la nivel mondial este SAP2000, fiind conceput pentru utilizarea acestuia în domenii precum: structuri civile, baraje, turnuri de telecomunicații, stadioane și instalații industriale. Totodată, este cel mai eficient program de analiză structurală de uz general de pe piață, oferind o interfață complexă, dar în același timp, intuitivă. ETABS oferă o gamă variată de posibilități de modelare și analiză pentru inginerii structuriști, fiind rezultatul a peste 40 de ani de cercetare și dezvoltare continuă. Programul include analize structurale avansate cel mai des utilizat în proiectarea structurilor amplasate în țări cu seismicitate.

CSiBridge integrează fiecare aspect al procesului de proiectare a structurilor de pod, de la modelare la analiză, în cel mai performant și versatil software de profil disponibil pe piață la ora actuală. Un avantaj major îl reprezintă faptul că programul include un ghid ușor de urmărit, care evidențiază etapele necesare pentru crearea și analiza unui model de pod, facilitând munca inginerilor. SAFE este un software special dedicat proiectării planșeelor și fundațiilor cu caracteristici speciale care permit efectuarea unor verificări necesare precum calculul la străpungere sau analiza fisurilor. PERFORM-3D este un instrument de analiză neliniară, care oferă capacități puternice de proiectare bazată pe performanță. Cel mai nou produs din pachetul CSi este CSiPlant, un produs software dedicat analizei și proiectării sistemelor de instalații și a structurilor în cadre și se adresează inginerilor care își desfășoară activitatea în domeniul industrial.

Împreună cu colegii mei Iulia Prodan și Ovidiu Prodan, am înființat CSi România în 2016. Toți trei suntem ingineri în domeniul construcțiilor și cadre didactice la Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca, implicați în cercetarea și proiectarea sistemelor structurale, având astfel abilități în a oferi suport tehnic specializat utilizatorilor CSi. Programele CSi sunt dezvoltate de ingineri profesioniști, academicieni, cercetători și cu implicarea comunității de ingineri din întreaga lume, ascultând în permanență nevoile acestora. Cercetarea continuă stă la baza dezvoltării programelor CSi reușind astfel să se mențină leader pe piața licențelor software din domeniul construcțiilor de peste 40 de ani.” ne mai spune Bianca Marton.

Unul dintre beneficiile cele mai importante ale CSi România, pe lângă gama largă de servicii oferite inginerilor din domeniu, îl reprezintă posibilitatea achiziționării licenței perpetue sau închirierea sa. Iar, odată intrat în posesia acesteia, beneficiezi constant de update-uri la versiunile existente, atât pentru rezolvarea problemelor care apar, cât și pentru soluții noi.

Datorită programelor software utilizate în ingineria structurală și seismică, cât și a instrumentelor unice care vin în completarea acestora, CSi Structural Software România răspunde nevoilor diferitelor tipuri de structuri, permițând astfel utilizatorului să facă alegerea soluției optime. CSi România pune la dispoziția inginerilor toate soluțiile de proiectare structurală într-un singur loc, dezvoltând tehnologia pentru construirea unei lumi mai bune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

Articolul următor

Marius Cacuci, pledoarie pentru creșterea bivolilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share