Real Estate Ultimele stiri

CSi aduce în România soluții pentru proiectare în construcții

În ciuda contextului dificil în care ne aflăm atât la nivel național cât și internațional, anul 2020 aduce o creștere importantă pe piața construcțiilor (inginerie civilă, industrială și lucrări speciale în construcții), cifra de afaceri fiind cu 17% mai mare comparativ cu anul 2017. În prima jumătate a anului 2020 s-au eliberat peste 3.000 de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale

Cu toate acestea, piața forței de muncă a scăzut și la fel ca și în alte zone din sectorul construcțiilor (ex. execuție) și în proiectare ne confruntăm cu o lipsă a inginerilor. Tehnologiile de proiectare vin în sprijinul firmelor de proiectare prin facilitarea procesului de calcul și contribuind la obținerea unor rezultate optime într-un timp cât mai scurt.

Ca soluție completă în proiectarea structurală, CSi Structural Software România pune la dispoziția inginerilor cele mai avansate produse software utilizate în ingineria structurală și seismică, dezvoltată în Statele Unite. Cu o expertiză de 45 de ani pe piața internațională, CSi a stat la baza numeroaselor clădiri din peste 160 de țări. Fiind lider în instrumentele software pentru ingineria structurală și seismică, clădiri precum Turnul Taipei 101 din Taiwan, One World Trade Center din New York, Stadionul Olimpic Birds Nest Stadium din Beijing, Podul Centenario peste Canalul Panama se numără printre structurile proiectate utilizând programele software din pachetul CSi.

Din anul 2016, CSi România aduce produsele CSi Computers and Structures la noi în țară. Echipa CSi România este formată din ingineri care vin în întâmpinarea utilizatorilor cu soluții optime care să satisfacă cerințele acestora și rămân aproape și pe parcursul utilizării produselor CSi încercând să ajute în depășirea oricăror provocări tehnice. Cele șase pachete software care au la bază tehnologia de ultimă oră sunt: SAP2000, CSiBridge, ETABS, SAFE,  PERFORM-3D și CSiPlant. Fiecare produs reprezintă instrumente unice de lucru, cu capacități inovative, care permit utilizatorului să facă alegerea potrivită pentru sistemele structurale și problemele de analiză.

Bianca Marton, co-fondator CSi România

„CSi România a apărut din pasiunea pentru performanță. Împreună cu colegul meu Ovidiu Prodan coordonăm anual echipe de studenți pentru a participa la o competiție internațională renumită de inginerie seismică din Statele Unite, ocazie cu care l-am întâlnit pe CEO-ul companiei CSi America, Ashraf Habibullah în San Francisco. Implicarea și devotamentul cu care tratam participarea la fiecare ediție au fost trăsăturile cheie care ne-au ajutat ulterior să aducem licențele CSi în România și să fim legătura dintre dezvoltatorii produselor și utilizatorii din țară.” ne spune Bianca Marton, co-fondator CSi România.

Unul dintre cele mai cunoscute programe la nivel mondial este SAP2000, fiind conceput pentru utilizarea acestuia în domenii precum: structuri civile, baraje, turnuri de telecomunicații, stadioane și instalații industriale. Totodată, este cel mai eficient program de analiză structurală de uz general de pe piață, oferind o interfață complexă, dar în același timp, intuitivă. ETABS oferă o gamă variată de posibilități de modelare și analiză pentru inginerii structuriști, fiind rezultatul a peste 40 de ani de cercetare și dezvoltare continuă. Programul include analize structurale avansate cel mai des utilizat în proiectarea structurilor amplasate în țări cu seismicitate.

CSiBridge integrează fiecare aspect al procesului de proiectare a structurilor de pod, de la modelare la analiză, în cel mai performant și versatil software de profil disponibil pe piață la ora actuală. Un avantaj major îl reprezintă faptul că programul include un ghid ușor de urmărit, care evidențiază etapele necesare pentru crearea și analiza unui model de pod, facilitând munca inginerilor. SAFE este un software special dedicat proiectării planșeelor și fundațiilor cu caracteristici speciale care permit efectuarea unor verificări necesare precum calculul la străpungere sau analiza fisurilor. PERFORM-3D este un instrument de analiză neliniară, care oferă capacități puternice de proiectare bazată pe performanță. Cel mai nou produs din pachetul CSi este CSiPlant, un produs software dedicat analizei și proiectării sistemelor de instalații și a structurilor în cadre și se adresează inginerilor care își desfășoară activitatea în domeniul industrial.

Împreună cu colegii mei Iulia Prodan și Ovidiu Prodan, am înființat CSi România în 2016. Toți trei suntem ingineri în domeniul construcțiilor și cadre didactice la Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca, implicați în cercetarea și proiectarea sistemelor structurale, având astfel abilități în a oferi suport tehnic specializat utilizatorilor CSi. Programele CSi sunt dezvoltate de ingineri profesioniști, academicieni, cercetători și cu implicarea comunității de ingineri din întreaga lume, ascultând în permanență nevoile acestora. Cercetarea continuă stă la baza dezvoltării programelor CSi reușind astfel să se mențină leader pe piața licențelor software din domeniul construcțiilor de peste 40 de ani.” ne mai spune Bianca Marton.

Unul dintre beneficiile cele mai importante ale CSi România, pe lângă gama largă de servicii oferite inginerilor din domeniu, îl reprezintă posibilitatea achiziționării licenței perpetue sau închirierea sa. Iar, odată intrat în posesia acesteia, beneficiezi constant de update-uri la versiunile existente, atât pentru rezolvarea problemelor care apar, cât și pentru soluții noi.

Datorită programelor software utilizate în ingineria structurală și seismică, cât și a instrumentelor unice care vin în completarea acestora, CSi Structural Software România răspunde nevoilor diferitelor tipuri de structuri, permițând astfel utilizatorului să facă alegerea soluției optime. CSi România pune la dispoziția inginerilor toate soluțiile de proiectare structurală într-un singur loc, dezvoltând tehnologia pentru construirea unei lumi mai bune.

Related posts

Bucharest and Budapest seem attractive from London

Ionut Oprea

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Asociația Moldova VREA Autostradă – scrisoare deschisă transmisă oficialilor europeni

Ligia Voro

Acord fără precedent în lupta cu COVID-19: 6 giganți farmaceutici de pe piața produselor cu plasmă vor să dezvolte un tratament, fără branding. Și alte companii pot să se alăture

Papuc Irina

Cinci localități din Transilvania în top 10 cele mai îmbătrânite orașe

Ligia Voro

Sustenabilitate, responsabilitate socială și implicare în contextul pandemiei: teme de dezbatere la „POSITIVE BUSINESS. A talk about sustainability and positive impact in business”

Transilvania Business

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Studiu EnergyPal: 26% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale, față de 14% anul trecut

Stefana Muresan

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Stefana Muresan

Savini Due din Sebeş, cifră de afaceri de peste 18 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Se scumpește apa în trei județe din Transilvania

Nora Dumitrescu

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

Două spitale din Transilvania sponsorizate de Hidroelectrica. Compania va finanța un total de 7

Ligia Voro

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

Au început lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic din Oradea

Traian Dan

Un hipermarket din Cluj devine producător de energie

Nora Dumitrescu

Showroom lângă fabrica Salice din Tetarom I

Nora Dumitrescu

Investiţie în aparatură de înaltă performanţă la spitalul din Târgu Mureș

Ligia Voro

Schimburi comerciale franco-române, în creștere cu 4,4%, la 7,8 miliarde de euro

Stefana Muresan

Restricțiile de călătorie în țările UE sunt actualizate pe o platformă creată de un clujean

Ion Surdu

Leave a Comment