Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva a declanșat o campanie de regenerări în Ardeal

Mai multe județe din zona Transilvaniei sunt cuprinse într-o campanie de regenerări ale pădurilor, dar și de monitorizare, declanșată de Regia Națională a Pădurilor (RNP).

“Colegii noștri de la Romsilva – Ocolul Silvic Vișeu pregătesc solul pentru semănaturile de toamnă din Pepiniera Cozia. Pe o suprafață de 1.000 mp se vor semăna, în proporție egală, brad și paltin”, a informat conducerea Romsilva.

Direcția Silvică Maramureș administrează, prin cele 13 ocoale silvice din subordine, 194.000 ha de fond forestier, dintre care 137.078 ha păduri proprietatea publică a statului român. Acțiuni de monitorizare au fost realizate în județele Bihor, Cluj, Alba și Hunedoara.

Ocolul Silvic Aleșd este subunitate a Direcției Silvice Bihor (DSB) și administrează 5.347 ha păduri. DSB, structură a RNP, administrează prin cele nouă ocoale silvice 115.000 ha de păduri, din care peste 61.000 ha sunt de stat. Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, are 76.064 ha, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, 50.793 ha fiind păduri.

Un control anual al regenerărilor a fost efectuat în zona Grădiște. Direcția Silvică Hunedoara și administrează, prin cele 11 ocoale silvice din subordine, 149.500 ha de fond forestier. O acțiune similară a avut loc în Covasna: controlul anual al regenerărilor naturale etapa I şi al regenerărilor artificiale şi mixte etapa II din arboretele administrate prin Romsilva.

Scopul este de a determina reușita regenerărilor și modul în care acestea s-au dezvoltat și de a stabili lucrările ce trebuie executate în continuare, în vederea realizării compoziției țel. Controlul se efectuează pe toate suprafețele regenerate pe cale naturală, mixtă sau artificială care nu au realizat starea de masiv.

Starea de masiv reprezintă momentul din care o regenerare se poate dezvolta independent. Este nevoie de 6-7 ani ca silvicultorii să îngrijească o regenerare înainte ca ea să se transforme într-o pădure tânără.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un pas pentru realizarea drumului expres Oradea – Arad

Articolul următor

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share