Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas pentru realizarea drumului expres Oradea – Arad

Marți, 3 noiembrie 2020, s-a semnat acordul de asociere între CJ Bihor, CJ Arad, Primăria Oradea și Primăria Arad, în vederea actualizării studiului de fezabilitate a drumului expres Oradea-Arad.

Acordul a fost semnat de către Ilie Bolojan și Iustin Cionca, președinții CJ Bihor respectiv CJ Arad și de către Florin Birta și Călin Bibarț, primarii Oradiei și Aradului.

Cei patru edili au semnat acordul

Conform acestui acord, Consiliul Județean Bihor este autoritatea contractantă desemnată pentru lansarea anunțului de participare în SICAP în vederea actualizării studiului de fezabilitate.

Contribuția financiară totală estimată a părților va fi de 4 milioane de euro, partea din contribuţie ce revine Consiliului Județean Bihor fiind de un milion de euro, sumă aprobată în cadrul şedinţei CJ Bihor din 29 octombrie.

Necesitatea realizării acestui proiect pe termen scurt derivă din faptul că DN 79 Arad-Oradea, conform studiilor, înregistrează un trafic de autostradă, astfel că, în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, realizarea drumului expres Oradea – Arad a devenit o prioritate. În cursul lunii noiembrie se vor demara procedura de achiziție pentru actualizarea studiului de fezabilitate.

Proiectul drumului va avea o valoare de aproximativ 1 miliard de euro și va fi finanțat prin Programul Operațional de Transport în sesiunea 2021-2027. Lungimea totală a carosabilului va fi de 134 km, cu 4 benzi. Drumul expres va face legătura între Autostrada Transilvania și Autostrada Arad-Timișoara-Lugo

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Volkswagen ID.3, mașina electrică a concernului auto, folosește tehnologiile produse de germanii de la Continental în România

Articolul următor

Romsilva a declanșat o campanie de regenerări în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share