Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Volkswagen ID.3, mașina electrică a concernului auto, folosește tehnologiile produse de germanii de la Continental în România

Cel mai nou model full electric produs de cei de la Volkswagen, ID.3, va folosi din plin cercetările realizate de echipele de cercetare și proiectare ale germanilor de la Continental din România.

Cu computerul performant realizat, Continental revoluționează arhitectura electronică a vehiculului. Așa-numitul In-Car Application Server 1 (ICAS1) servește ca o interfață inteligentă pentru internet. De asemenea, formează o componentă centrală pentru toate vehiculele bazate pe matricea de acționare electrică modulară, inclusiv variantele chinezești. Pe lângă ID.3, acesta va fi utilizat și în alte modele din seria ID, precum succesorul ID.4. În plus, pe lângă această tehnologie, Continental furnizează frâna cu tambur cu funcție de frână de parcare electromecanică integrată. Este o soluție robustă și fără coroziune care mărește intervalul de service pe toată durata de viață. Anvelopele de vară și iarnă, EcoContact 6 și TS 850 P, special dezvoltate cu tehnologia ContiSeal, reduc uzura și consumul de energie și contribuie astfel la cel mai mare distanță posibilă de parcurs pentru ID.3. Mai mult, un management termic sofisticat de la Continental asigură o autonomie optimă și crește durabilitatea bateriilor din ID.

Echipe din centrele de inginerie din România au lucrat în echipe internaționale la tehnologiile care echipează noul VW ID.3. În Iași, spre exemplu, peste 100 de ingineri lucrează în cadrul acestui proiect. ICAS (In Car Aplication Server), dezvoltat aici, include funcționalități precum “Flash over the air”, care permite actualizarea software-ului mașinii similar cu actualizările Windows pentru calculator, fără a mai fi necesară deplasarea șoferului la reprezentanță.

Contribuția specialiștilor din Iași este întărită de cea a colegilor din Sibiu și Timișoara și include atât partea de dezvoltare software, cât și activități de testare a noilor funcționalități dezvoltate de Continental pentru acest model.

Conceptul de server revoluționează arhitectura electronică a vehiculelor electrice

Continental a lucrat îndeaproape cu Elektrobit pentru a dezvolta computerul central de înaltă performanță complet conectat pe o platformă special creată pentru computere cu o putere mare de calcul. Ca ICAS1 în VW ID.3, HPC (high performance computer) este, de asemenea, un element central pentru trecerea la o arhitectură electronică orientată spre servicii. Serverul este centrul principal de date și punctul de conexiune între vehicul și lumea digitală. Permite instalarea de noi funcții software și actualizări de siguranță pe o conexiune wireless în orice moment în viitor. Actualizările over-the-air vor deveni un lucru obișnuit. În plus, serverul inovator poate integra atât aplicațiile Volkswagen, cât și software-ul terților. Furnizarea de funcții, cum ar fi planificarea rutei optimizată pentru autonomie și localizarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice este simplificată. Mai mult, Continental a dezvoltat și așa-numita funcție „Plug and Charge” pentru ICAS1, care este utilizată pentru a controla și simplifica procesul de încărcare a vehiculului. Funcția va fi disponibilă din 2021. Când cablul de încărcare este conectat, software-ul din ICAS1 va putea autentifica vehiculul înregistrat la punctele de încărcare acceptate și poate prelua procesul de încărcare și facturarea acestuia pe baza contractului de încărcare memorat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect CSR: Compania Smithfield România a lansat o linie specială de finanțare pentru instituțiile implicate în activitatea medicală

Articolul următor

Încă un pas pentru realizarea drumului expres Oradea – Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share