Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT și UBB vor face din Cluj un oraș inteligent

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și Banca Transilvania (BT) au încheiat un parteneriat strategic pentru a dezvolta specializarea inteligentă a regiunii Clujului și menținerea sa ca pol de inovare național, european, competitiv academic.

Doi dintre cei mai mari angajatori din Transilvania, UBB și BT, au avut o întâlnire de lucru pentru a explora dezvoltări strategice în zonele educației, cercetării și relației cu societatea și mediul socio-economic.

UBB și-a deschis major din acest an programele academice pentru implicarea specialiștilor din mediul socio-economic în actul educațional. BT are un profil modern de susținere a absolvenților în tranziția de la studenți – absolvenți -specialiști integrați în companii și de implicare a celor mai buni specialiști din universități în rezolvarea unor provocări majore care implică cercetare avansată.

„UBB se deschide mai mult spre societate și spre mediul socio-economic, cu păstrarea standardelor academice înalte care ne-au poziționat pe primele locuri între universitățile românești incluse în ranking-urile internaționale, stimulând interacțiunea între știință și practică prin transfer bidirecțional de cunoștințe, în beneficiul studenților”, afirmă rectorul Daniel David.

Din prima parte a acestui an, UBB și-a respectat promisiunile strategice asumate prin programul său managerial legate de deschiderea spre societate și mediul socio-economic și a inclus în cea mai mare comunitate academică a țării (55.000 de oameni) specialiști din aceste medii, validați la nivel național și internațional, pe care îi vrea alături în formarea și integrarea studenților.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucureștiul își aduce tramvaie noi din țară, după exemplul din Ardeal

Articolul următor

Britanicii de la Endava înrolează 100 de IT-iști în România

Citește si:
Total
0
Share