Investitii IT&C Ultimele stiri

Orange va prelua Telekom Romania Communications

Orange România a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (“TKR”). Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane €.

 

TKR este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019. Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro. Tranzacția nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde € în 2019 și este operatorul mobil #1 în România. Grație acestei achiziții, Orange va accelera strategia sa de dezvoltare a serviciilor convergente, care, prin integrarea rețelei fixe a TKR, va consolida  infrastructura sa convergentă de comunicații, ce va deservi piețele B2C, B2B și IT&C. Tranzacția nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Încheierea tranzacției este supusă unor condiții precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente, și este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, ambele companii vor continua să funcționeze independent.

“Este un moment important pentru piața românească de telecomunicatii, care va duce la creșterea atractivității sale atât în ceea ce privește serviciile telecom convergente, cât și infrastructura de înaltă calitate, sporind in acelasi timp competiția. Această tranzacție va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii și o paletă mai largă de opțiuni oferite clienților, dar și pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două rețele ne va permite să aducem împreună nu doar clienți și echipe, ci și cea mai bună expertiză în ceea ce privește calitatea serviciilor și a unei infrastructuri de rețele fixe și mobile pregătite pentru provocările viitorului”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România. 

Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE, a precizat că: „Vânzarea participațiilor deținute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităților și planurilor de creștere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului și a genera valoare pentru toate părțile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanța Telekom Romania și rămâne pe piață prin Telekom Romania Mobile Communications. Doresc să mulțumesc echipei de management și angajaților Telekom Romania pentru realizările de până acum. Sunt convins că vor continua să ofere tot ce au mai bun nu doar în perioada următoare, până la finalizarea tranzacției, ci și ulterior. Achiziția TKR de către Orange România va asigura creștere pe viitor. Aceasta setează premisele consolidării competitivității pe piață în beneficiul clienților și pe cele ale transformării digitale ale economiei și societății românești.”

Barclays Bank PLC este consultantul financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds și Freshfields sunt consultanții juridici și de reglementare.

Tot în această zi, mandatul Directorului General al Telekom Romania Communications S.A. și al Telekom Romania Mobile Communications S.A., Miroslav Majoroš, se încheie cu succes. Vladan Pekovic este numit în funcția de Director General al celor două companii, având misiunea de a asigura o tranziție lină până la finalizarea tranzacției și de a continua dezvoltarea operațiunilor mobile.

„Doresc să îi mulțumesc domnului Majoroš pentru contribuția sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergență și mentalitate de creștere, acesta a adus o îmbunătățire solidă a rezultatelor de business. Prin efortul constant și dedicarea întregii echipe, Telekom Romania s-a transformat radical și a devenit o organizație mai performantă”, a spus Michael Tsamaz.

Related posts

The MIPIM Awards 2019 finalists

redactia

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Alimentarea cu oxigen a Spitalului Municipal Carei, realizată în timp record

Traian Dan

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Traian Dan

Cramele Recas, credit de 1,8 milioane de euro pentru dezvoltare

Stefana Muresan

TeraPlast vizează afaceri de peste 900 de milioane de lei. Consiliului Concurenţei, aviz favorabil pentru preluarea Depaco

Stefana Muresan

Deloitte Romania a încheiat parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox

Traian Dan

4 miliarde de euro, sprijin de la CE, prin Instrumentul SURE, pentru România

Traian Dan

Germanii de la Kathrein vor produce la Timişoara antene 5G pentru operatori din Europa şi America

redactia

USAMV Cluj-Napoca, singura universitate din Europa Centrală și de Est, parteneră în Proiectul Orizont 2020 CroopBooster-P, despre viitorul culturilor agricole din Europa

Ligia Voro

CA Immo prelungește contractul de închiriere pentru birourile Sony din Bucharest Business Park

Ionut Oprea

O școală din Oradea dotată smart de Junior Achievement și Telekom Romania

Traian Dan

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

Compania de armament Romarm va produce echipamente sanitare, măşti şi combinezoane de protecție pentru medici

Ion Surdu

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Stefana Muresan

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Proiect de telegondolă în zona Turda

Nora Dumitrescu

Grupul Banca Transilvania a luat trei premii la bursă

Nora Dumitrescu

Firmele clujene au primit 5 milioane de lei pentru șomajul tehnic

Nora Dumitrescu

Lufthansa reia zborurile spre capitala Bavariei – Munchen – de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Papuc Irina

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Unilact Transilvania exportă jumătate din producţie pe zece pieţe europene

Stefana Muresan

Clujenii de la Kadra, afaceri de 35 mil. lei din tehnologii pentru uşile din malluri, spitale sau hoteluri

Stefana Muresan

Leave a Comment