Digitalizare Ultimele stiri

Europa Digitală: Cinci din 12 centre de inovare digitală selectate în România vor activa în Transilvania și Banat

Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunțat câștigătorii din cadrul procedurii de selecție națională a centrelor de inovare digitală care, în urma deciziei Comisiei Europene, vor deveni membre ale Rețelei Europene.

În total, au fost analizate 18 dosare, iar la final 12 centre de inovare digitală au fost declarate admise. Menționăm că în următorul exercițiu bugetar multianual România va avea acces la peste 42 de milioane de euro în cadrul programului „Europa Digitală”, scopul căruia este crearea de CID/DIH (Centre de Inovare Digitală / Digital Innovation Hubs). În acest mod, vor fi create punți între mediul privat și sectorul public, iar România își crește capacitatea de a atrage finanțări europene, de a contribui la evoluția unui mediu de business competitiv și de a face transfer tehnologic. Potrivit directorului ADR, Sabin Sărmaș, odată cu crearea acestor CID-uri/DIH-uri, „vom intra într-o eră în care vom împărți responsabilitățile”, iar principiul de bază este că niciuna dintre regiunile României nu trebuie lăsată în urmă.

Astfel, în regiunea nord-vest va activa Transilvania Digital Hub și Hub de Inovație Digitală pentru Societate DIH 4s; în regiunea de vest – DIH Regiunea Vest Romania; în regiunea centru – FIT – Digital Innovation Hubs și DIF-LAB4COM; în regiunea sud-vest – Hub Digital Inovativ Oltenia; în regiunea sud – Wallachia Hub; în regiunea sud-est – CityInnoHub și DanubeDIH; în regiunea nord-est – Digital Innovation Zone; în regiunea București-Ilfov – Cybersecurity HUB – CSH și RO Tech Nation DIH.

Aplicațiile au fost analizate de către o comisie de evaluare formată din reprezentanți ai Autorității pentru Digitalizarea României și ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. De asemenea, în acest proces, s-a ținut cont de necesitatea ca în fiecare regiune de dezvoltare să funcționeze cel puțin un centru european de inovare digitală. În situația în care într-o regiune, au existat mai multe candidaturi care au depășit pragul minim de 50 de puncte, au fost declarate admise maximum 2 DIH-uri, în funcție de punctajul obținut.

În conformitate cu procedura stabilită la nivel european, lista candidaților declarați admiși va fi comunicată reprezentanților Comisiei Europene. ADR precizează că inițiativa Comisiei Europene este de a selecta și sprijini un singur EDIH (European Digital Innovation Hub) pe regiune, iar decizia evaluatorilor Comisiei nu va ține cont doar de experiența centrului, ci și de necesitatea atingerii unui echilibru geografic, tehnologic și sectorial. În acest sens, Autoritatea pentru Digitalizarea României recomandă candidaților care vor depune proiecte pentru aceeași regiune să deschidă un dialog în vederea stabilirii unui parteneriat. La nivel european, prezentarea unei propuneri comune poate ridica semnificativ șansele de a intra în rețeaua europeană de centre de inovare digitală.

Related posts

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Nora Dumitrescu

Maramureșul a aderat la rețeaua regiunilor transfrontaliere

Nora Dumitrescu

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

Românii cheltuie, în medie, 8,7 euro pe lună pentru activități culturale și de recreere

Papuc Irina

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Papuc Irina

Spitalele Județean și Municipal Oradea, reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Programul TEZAUR pentru populație continuă și în luna august

Traian Dan

ADR Centru: Peste 700 de kilometri din infrastructura rutieră, modernizată prin fonduri europene

redactia

[Enjoy Transylvania!] Județul Brașov, destinație de top în România

Transilvania Business

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă: Ana Caraiani, profesor la Imperial College London

Papuc Irina

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Artera Proiect va construi Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, în valoare de 882 mil. lei

Stefana Muresan

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Nora Dumitrescu

Dent Estet a încheiat primele 9 luni ale anului cu afaceri de 35 de milioane de lei

redactia

„Ambulanța pentru monumente”, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu: „O inițiativă puternică ce poate fi adaptată pentru alte țări din Europa”

Ion Surdu

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

redactia

CJ Brașov a început procedura de concesionare a viitorului aeroport

Ion Surdu

Mulberry Development deschide clădirea ISHO Offices

Stefana Muresan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Traian Dan

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

Wittenstein a inaugurat extinderea halei de producție din Șura Mică. Investiția va asigura o creștere cu 3 milioane de euro

Papuc Irina

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

redactia

Acționarii BVB și-au dublat investiția în doar patru ani din creșterea prețului acțiunilor și din dividende

Stefana Muresan

Leave a Comment