Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Garaje inteligente pentru biciclete la Cluj

Municipalitatea clujeană a început să amplaseze containere securizate pentru biciclete cu senzori, camere de supraveghere și alimentate de la soare.  

Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină sunt principalele motive pentru care instituția investește în amenajarea unor spații securizate în care se pot lăsa în siguranță aceste vehicule.

Anul trecut, în urma demolării garajelor din cartierul Între Lacuri, au fost amenajate locuri de parcare pentru mașini, dar și zone pentru parcări sigure pentru biciclete.

În două locații pe str. Tulcea există astfel de spații unde sunt disponibile 100 locuri pentru parcarea bicicletelor. Fiecare dintre cele două garaje are o capacitate de 50 locuri definite de rasteluri etajate, fiind amenajate pe o suprafață de 76 mp/garaj.

Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip led cu senzor crepuscular.

Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice. Valoarea investiției este de 233.527 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Total
30
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expo-conferința GoTech World începe mâine. Vezi mai multe detalii

Articolul următor

Grupul Tenaris va moderniza învățământul tehnic la Zalău

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
30
Share