Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Maramureș, inclus în Asociația Regiunilor Transfrontaliere

Maramureșul va avea acces la programe și proiecte cu finanțare europeană care să rezolve probleme transfrontaliere comune mai multor regiuni membre în această asociație.

În cadrul Adunării Generale a Asociației Europene a Regiunilor Transfrontaliere (AEBR), desfășurată online, a fost supusă aprobării plenului aderarea Maramureșului. Aceasta a fost votată în unanimitate de membrii prezenți ai organizației.

Consiliul Județean (CJ) Maramureș a anunțat că a aderat oficial la AEBR: ”Este o asociație puternică și va putea reprezenta interesele transfrontaliere ale județului la nivel european și interregional, va facilita participarea la rețele de regiuni transfrontaliere și la programe și proiecte cu finanțare europeană”.

“Suntem dornici să cooperăm cu toate regiunile membre având obiective comune în beneficiul ambelor părți. De-a lungul anilor, CJ Maramureș a dezvoltat proiecte finanțate de Uniunea Europeană și alte state donatoare cu regiunile înfrățite. Prin urmare, suntem deschiși, în continuare, pentru colaborare cu regiunile membre AEBR în noi proiecte europene transfrontaliere”, a declarat președintele CJ, Ionel Bogdan.

Conform legii, aderarea județului Maramureș la AEBR a fost aprobată inițial, prin hotărârea nr. 186 din 18.09.2020, iar intenția de a deveni membru al acestei organizații a fost comunicată ministerelor de resort.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Tenaris va moderniza învățământul tehnic la Zalău

Articolul următor

Sistemul ideal: tehnologie adaptată, hibrizi adaptați

Citește și:
Citeste mai mult

Auto Art Show – For Auto Lovers!

De când a fost inventată, maşina este un un simbol al modernităţii, tinereţii, energiei, puterii, îndrăznelii, curajului, dar…
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
18
Share