Real Estate Timiș Ultimele stiri

Vox Technology Park aduce in Romania Zetta University din Virginia de Vest, SUA

• Zetta University din Statele Unite ale Americii (SUA), in parteneriat academic cu Salem University – Virginia de Vest, a inchiriat o suprafata de 450 de metri patrati in proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara, cu optiune de extindere la 2.000 de metri patrati pana la finalul anului 2021

• Zetta University isi va incepe activitatea academica in Europa Centrala si de Est din februarie 2021, in parteneriat cu Salem University. Cursurile se vor intinde pe o perioada de trei ani de zile. Studentii vor avea optiunea de a-si finaliza studiile in SUA, diplomele urmand a fi recunoscute si asigurand un drept de lucru in SUA pe o perioada de pana la 3 ani

• Vor fi disponibile doua domenii academice: Tehnologia Informatiei (IT) si Business, curricula fiind printre cele mai bine adaptate la cerintele existente in piata muncii

Universitatea americana Zetta University, din Virginia de Vest, isi va incepe activitatea didactica in Romania in februarie 2021, printr-un parteneriat academic cu Salem University. Universitatea a inchiriat o suprafata de 450 de metri patrati in proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara, cu optiunea de extindere la 2.000 de metri patrati pana la finalul anului 2021.

Cursurile vor fi astfel tinute in cadrul proiectului de birouri, urmand a avea o durata standard de trei ani. Diplomele universitare vor fi recunoscute in Statele Unite ale Americii (SUA), precum si in Uniunea Europeana, cursantii avand si optiunea de definitivare a cursurilor in Virginia de Vest. De asemenea, absolventii vor beneficia de drept de lucru in Statele Unite ale Americii pentru o perioada de pana la trei ani de zile, conform reglementarilor in vigoare.

Curricula pusa la dispozitia viitorilor studenti prevede doua specializari, Tehnologia Informatiei (IT) si Business, fiind printre cele mai bine adaptate din Romania la cerintele actuale din piata muncii. Ciclul academic va fi impartit in sase semestre, fiecare cu o durata de patru luni, iar modelul de invatamant va fi unul inovator pe plan local, fiind impartit in module – cursantii vor studia cate cinci materii in fiecare semestru, patru dintre acestea urmand a fi studiate intensiv cate o luna. O noutate este data si de faptul ca studentii de la specializarea IT vor putea sa primeasca certificari dupa absolvirea fiecarui modul in parte.

Curricula IT a fost de altfel conceputa de catre manageri care activeaza in domeniul IT&C, fiind adaptata la cerintele actuale din piata fortei de munca. Cursantii vor studia, printre altele, Programare (Java, JavaScript si Python), Software Design & Development si Project Management si Business Analytics. Absolventii vor avea si optiunea unei specializari suplimentare la Salem University, in Virginia de Vest sau in Indianapolis, statul Indiana, in domenii precum Cybersecurity, Data Science si Enterprise Network Management.

Cursantii sectiei Business vor dobandi cunostinte de baza in administrarea afacerilor, management, contabilitate, finante si management, competente tehnice care le vor fi de folos intr-o economie globalizata.

”Atragerea unei universitati intr-un proiect de birouri reprezinta o noutate pentru piata imobiliara locala. Ne-am dorit, inca din momentul realizarii conceptului Vox Technology Park, sa cream un mediu propice in care nu numai angajatii sa creasca profesional si sa dobandeasca noi cunostinte, ci si angajatorii sa aibe acces la resurse – tineri, cu pregatire inalta. Avem numeroase startup-uri IT in cadrul proiectului si am sprijinit mici echipe in dezvoltarea unor produse inovatoare, atat prin spatiu, cat si prin posibilitatea de a se afla intr-un ecosistem cu numeroase companii din domeniul tehnologiei. Cursurile academice care se vor tine in cadrul Vox Technology Park vor ridica stacheta in invatamantul local si vor intari ideea de Technology Park, formulare care nu este doar o tehnica de marketing”, a declarat Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group, dezvoltatorul si proprietarul proiectului de birouri.

Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat in Timisoara in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice la nivel national, precum posibilitatea identificarii biometrice, dar si numeroase avantaje competitive pentru angajati. Compania are in dezvoltare si proiectul rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri.

Related posts

Fundaţia ECDL lansează brandul ICDL în Europa

Ligia Voro

Pepinierele din Transilvania, pe un trend ascendent: „Criza cerne producătorii serioși de cei neserioși”

Ion Surdu

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

Acord între Ministerul Turismului și Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

redactia

Autorităţile din Sibiu vor lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019

redactia

Brașov: Tractorul U650 va fi comercializat din nou în România, la prețul de 16.000 de euro

Stefana Muresan

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Traian Dan

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

Un startup clujean a creat un “acvariu” anticoronavirus

Nora Dumitrescu

FOTO Cum se culeg strugurii la -8 grade Celsius. Jidvei anunță o nouă serie de vinuri de gheață Eiswein Jidvei

Papuc Irina

Un tânăr din Lugoj a investit în pandemie într-o fermă de măgari. Laptele de măgăriță, la mare căutare în Banat

Ion Surdu

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Transilvania Business

Noul ministru al agriculturii vrea să desființeze Casa de Comerț Unirea

Nora Dumitrescu

Lucrările de construcții în România – cea mai mare creștere din UE

Papuc Irina

Cât vor primi orașele și comunele Maramureșului pentru dezvoltarea locală

Nora Dumitrescu

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș va extinde rețeaua de apă-canal în zona Gherla

Nora Dumitrescu

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

Bucharest- skyline transformation 2025: The Arc, a new signature for Bucharest

Ionut Oprea

În 2020, AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda pandemiei

Transilvania Business

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 – Decea-Turda

redactia

România, pe locul 26 din 28 de țări UE în clasamentul performanțelor digitale

Ion Surdu

Leave a Comment