IT&C Judete Ultimele stiri

Vladan Pekovic, numit CEO al Telekom Romania

Începând de ieri, Vladan Pekovic este noul CEO al Telekom Romania. Acesta îl înlocuiește pe Miroslav Majoroš. Vladan Pekovic ocupa, la momentul numirii, poziția de Director Executiv Tehnologie și Informație al Telekom Romania.

 

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe. În același timp, pe parcursul carierei sale a demonstrat și competențe de leadership și angajament față de rolul deținut, ghidând și conducând eficient echipe complexe, multiculturale.

Orientat spre client, rezultate și performanță de business, Vladan Pekovic are, de asemenea, experienţă semnificativă în Telekom, cu un portofoliu variat de proiecte pe care le-a gestionat. Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

Din poziția de Director Executiv Tehnologie și Informație, Telekom Romania, a contribuit în mod semnificativ la digitalizarea și îmbunătățirea proceselor, expansiunea tehnologică și simplificarea ofertelor, iar abordarea inovatoare pe care a adoptat-o a condus la îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților. Astfel, prin proiectele de mare anvergură pe care le-a dezvoltat și gestionat a demonstrat o bună înțelegere a pieței din România, o viziune clară asupra necesarului tehnologic și financiar de care oricare companie are nevoie pentru a-și servi cu succes clienții și, mai ales, o bună capacitate de coordonare și motivare a echipelor.

Michael Tsamaz, Președinte și CEO OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: „Doresc să-i mulțumesc domnului Miroslav Majoroš pentru contribuția sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergență și mentalitate de creștere, acesta a obținut o schimbare durabilă a afacerii într-o piață foarte competitivă cum este România. Efortul constant și angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei și la performanțe îmbunătățite. În același timp, mă bucur că domnul Vladan Pekovic va coordona operațiunile din România și sunt convins că va dezvolta în continuare operațiunile fixe și mobile ale companiei. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei.”

 

Despre Vladan Pekovic

Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru și, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaționale la European School of Management and Technology Berlin, ESSEC Business School, Franța, Duke University, Statele Unite ale Americii, INSEAD Business School, Franța.

A debutat în carieră în 1998, în calitate de inginer pentru ProMonte GSM. În perioada 2000-2004 a ocupat mai multe poziții în cadrul Ericsson Mexico, USA, Algeria, iar în 2004 a avut primul contact cu Telekom, USA, în calitate de Switch Manager. Ulterior a ocupat poziții de Project Manager Integrare pentru Crnogorski Telekom (2005-2006), Manager Regional de Program la Glotel Inc (2006-2007), Director Executiv Tehnologie la M:tel d.o.o. (2007-2009). În vara anului 2009 a revenit la Crnogorski Telekom, unde a deținut funcția de Director de Programe (2009-2010) și de Director de Rețea și Servicii (2010 -2013). În perioada 2013-2014 a ocupat funcția de Președinte al Consiliului de Supervizare al NetWorkS!.

Din 2013 a revenit în Telekom, ocupând poziții de Director Rețea, Director Tehnologie în cadrul T-Mobile Polska și Director Executiv Tehnologie și Informație în cadrul Crnogorski Telekom. Din 2017 este parte din echipa Telekom Romania, în calitate de Director Executiv Tehnologie și Informație.

Related posts

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Nora Dumitrescu

Violeta Oltean, proprietara MAVIPROD, laureată la Gala Women in Economy

Ligia Voro

Agenția BNR Bihor a împlinit 100 de ani de la efectuarea primei operațiuni

Traian Dan

Fundația Comunitară Oradea caută soluții locale la provocări locale

Traian Dan

Succesul Aeroportului Cluj, ”studiu de caz” în cadrul Conferinței Internaționale de Pregătire Operațională și Transfer Aeroportuar (Singapore)

Stefana Muresan

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Vinul.ro: În 2019, campioana din Cotnari e o grasă!

Stefana Muresan

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Traian Dan

O firmă românească face locomotive hybrid plug-in din vechituri de acum 40 de ani

redactia

„Adio hârtii” – debirocratizare, din 1 iunie, la Ministerul Fondurilor Europene

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

CBRE: Bucureștiul domină piața de spații de birouri din ECE, aflată într-o dezvoltare dinamică

Ligia Voro

Edilul Clujului vrea să stopeze exodul “creierelor” din oraș

Nora Dumitrescu

4 milioane de euro pentru prima școală “verde” din centrul Clujului

Nora Dumitrescu

EXPO REAL opens another hall: NOVA3

Ligia Voro

Energy Strategy Summit (ed. IV)- sectorul energetic față în față cu un pachet de strategii

Ligia Voro

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Stefana Muresan

Un producător de mezeluri va sponsoriza două spitale clujene

Nora Dumitrescu

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Cluj Business Campus: pregătiri pentru întoarcerea companiilor la birou

redactia

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

redactia

Complex rezidențial pe malul Someșului, ridicat de un constructor clujean

Nora Dumitrescu

Leave a Comment