Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va costa 340 milioane euro

Cele două județe vor aloca 3,2 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate necesar concretizării șoselei de mare viteză între cele două municipii din nordul României.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și omologul său din județul vecin, Csaba Pataki, au încheiat un parteneriat, convenind ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare. Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe vor aloca suma necesară, 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.

”Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, fiindu-i alocate 340 de milioane de euro. Ministrul Marcel Boloș a înțeles importanța acestui proiect pentru Regiunea Nord-Vest, pentru județul Maramureș, implicit pentru Satu Mare”, a menționat Bogdan.

Pentru dezvoltarea infrastructurii județului Maramureș se are în vedere efectuarea studiilor de fezabilitate, în prima etapă pentru 80 km de drumuri județene, astfel încât să se atragă fonduri europene, având în vedere că există la dispoziție 100 de milioane de euro, conform forului județean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agro Transilvania își va continua activitatea la Dezmir

Articolul următor

Micii producătorii din Cluj și-au triplat vânzările după noile restricții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share