Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara din Cluj își instalează echipamente de scanare de 6 milioane euro

Proiectul care prevede instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de mână cu sistem integrat automat va fi cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În urma activării echipamentelor, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi primul din România unde pasagerii vor putea călători, din 2021, cu lichide în bagajele de mână. Au ajuns primele echipamente de tip standard C3 pentru procesarea pasagerilor și a bagajelor de cabină, restul urmând să fie livrate până la finalul lui noiembrie.

Noile echipamente vor fi utilizate pentru controlul de securitate începând cu 2021. Prin instalarea lor se va fluidiza procesul de control de securitate și se va diminua timpul de procesare a pasagerilor datorită capacității superioare de scanare.

Echipamentele permit scanarea bagajelor de cabină fără a fi nevoie ca pasagerii să îndepărteze lichidele, aerosolii sau electronicele de mari dimensiuni din bagajele de mână. Ele vor fi dotate cu un sistem integrat automat de returnare a tăvilor.

Obiectivul proiectului este realizarea unui sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cabină la cel mai înalt standard stabilit de Conferința Europeană a Aviației Civile pentru detectarea articolelor interzise în bagajul pasagerilor.

“Consiliul de Administrație și conducerea executivă pregătesc relansarea activității începând cu 2021”, a menționat Viorel Federiga, președintele CA al AIAIC. Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Valoarea contractului este de 29 de milioane de lei, dintre care 98% fonduri europene, iar 2%, contribuția AIAIC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tehnicile gastronomice ale Ardealului, promovate în Europa

Articolul următor

A fost stabilit Topul Firmelor din județul Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share