Gastronomie Ultimele stiri

Tehnicile gastronomice ale Ardealului, promovate în Europa

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) Lider Cluj, Lider Bistrița Năsăud și Napoca Porolissum au fost incluse într-un proiect european care prevede stimularea turismului gastronomic.  

Partenerii asociațiilor din România sunt GAL Ravakka și Kalakukko (Finlanda). “Vom face de la inventarierea rețetelor tradiționale și tehnicilor gastronomice din teritoriu până la promovarea patrimoniului gastronomic și stimularea turismului gastronomic prin clipuri video, hărți, vederi și evenimente gastronomice”, conform GAL Lider Cluj.

Asocierea clujeană și-a propus, în plus, să organizeze ateliere de lucru cu profil gastronomic pe durata vizitelor de studiu, să elaboreze materiale printate de diseminare a patrimoniului gastronomic și de stimulare a turismului gastronomic, dar și un manual de bune practici în organizarea de astfel de evenimente.

GAL Lider Cluj este format din 28 de reprezentanţi ai sectorului public, privat şi societate civilă. Sectorul public este alcătuit din nouă autorități publice locale: comunele Aiton, Băișoara, Feleacu, Ciurila, Iara, Petreștii de Jos, Ploscoș, Tureni și Valea Ierii.

Sectorul privat este reprezentat din 17 membri, ce activează în diferite sectoare: creșterea animalelor, comerț, fabricarea produselor de panificație, exploatare forestieră, protecţia mediului, construcţii şi proiectare.

Teritoriul GAL Napoca Porolissum cuprinde 13 comune (Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Rîșca, Săcuieu și Sâncraiu) și un oraș (Huedin) situate în partea vestică a județului Cluj.

Related posts

Familia Filip, acționară la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

redactia

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

Descoperiri arheologice din prima epocă a fierului, pe șantierul Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Cristian Popescu, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații participă LIVE la conferința PRIA Agriculture, despre exportul de cereale

Papuc Irina

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

Strada Bună Ziua din Cluj, modernizată cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Automatizarea procesării documentelor de popriri la 371 de sucursale BCR

Traian Dan

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

A început construirea noii unități Techtex din Maramureș

Nora Dumitrescu

Ofertă de 11,6 milioane de euro: Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru lucrări la viitorul Aeroport Brașov

Papuc Irina

Agra’s Alba: Vom dezvolta cu 2 milioane de euro un spaţiu de producţie pentru preparate ready meal

redactia

Organizatorii de evenimente, librăriile și editurile primesc bani de la Guvern

Traian Dan

Norvegienii oferă până la 2 milioane de euro pentru firmele românești inovatoare

Ion Surdu

Zona verde de la Expo Transilvania va fi revitalizată

Nora Dumitrescu

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

CNAIR: 15 oferte pentru construirea secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Contract de 5,3 miliarde de lei

Ion Surdu

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Nicolae Pop

Investiţia de 5,9 milioane de euro prin care un oraş din Transilvania renaşte

Stefana Muresan

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs’ lack of digital culture opens all gates to hackers.

redactia

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Să ne imaginăm ce vor aduce următoarele decenii, extrapolând de la realizările din prezent-Alexander Simionescu, RTR

Nicolae Pop

Șoselele de mare viteză ale Transilvaniei, subfinanțate în 2020

Nora Dumitrescu

Leave a Comment