Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnicile gastronomice ale Ardealului, promovate în Europa

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) Lider Cluj, Lider Bistrița Năsăud și Napoca Porolissum au fost incluse într-un proiect european care prevede stimularea turismului gastronomic.  

Partenerii asociațiilor din România sunt GAL Ravakka și Kalakukko (Finlanda). “Vom face de la inventarierea rețetelor tradiționale și tehnicilor gastronomice din teritoriu până la promovarea patrimoniului gastronomic și stimularea turismului gastronomic prin clipuri video, hărți, vederi și evenimente gastronomice”, conform GAL Lider Cluj.

Asocierea clujeană și-a propus, în plus, să organizeze ateliere de lucru cu profil gastronomic pe durata vizitelor de studiu, să elaboreze materiale printate de diseminare a patrimoniului gastronomic și de stimulare a turismului gastronomic, dar și un manual de bune practici în organizarea de astfel de evenimente.

GAL Lider Cluj este format din 28 de reprezentanţi ai sectorului public, privat şi societate civilă. Sectorul public este alcătuit din nouă autorități publice locale: comunele Aiton, Băișoara, Feleacu, Ciurila, Iara, Petreștii de Jos, Ploscoș, Tureni și Valea Ierii.

Sectorul privat este reprezentat din 17 membri, ce activează în diferite sectoare: creșterea animalelor, comerț, fabricarea produselor de panificație, exploatare forestieră, protecţia mediului, construcţii şi proiectare.

Teritoriul GAL Napoca Porolissum cuprinde 13 comune (Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Rîșca, Săcuieu și Sâncraiu) și un oraș (Huedin) situate în partea vestică a județului Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pasajul Universităţii de pe centura Oradiei va fi gata până la sfârșitul anului

Articolul următor

Aerogara din Cluj își instalează echipamente de scanare de 6 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share