Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Economia Aradului a pierdut mii de locuri de muncă de la debutul pandemiei

Județul Arad a pierdut câteva mii de locuri de muncă de la începutul stării de urgență, în luna martie a acestui an. Un număr de 2401 slujbe au fost închise de angajatorii din acest județ, arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, din martie până în luna septembrie. Din păcate, previziunile sunt sumbre și în perioada următoare se așteaptă ca aceste concedieri în sistem colectiv să continue.

Cea mai afectată este sectorul auto, cu 1357 persoane concediate. Aradul are o puternică activitate a firmelor care livrează piese auto producătorilor din mai multe părți ale lumii. De asemenea, au fost concediate 605 persoane din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte.

Din totalul concedierilor notificate, un număr de 2401 au fost deja și date afară. Ca urmare a acestei situații, și rata șomajului din Arad a crescut semnificativ, la 2,23 la sută din totalul populației cu drept de muncă. Pentru comparație, în luna august a anului 2019 erau cu 1500 de șomeri mai puțini. De asemenea, față de luna martie, șomajul a crescut cu 1,2%.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul Drumului Nordului și-a schimbat managementul

Articolul următor

Firmele cu săli de sport din Timișoara dau în judecată Prefectura Timiș și CJSU pentru că le-au închis activitatea

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share