Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comunitatea Urbană Arieș va avea transport regional

Cele 20 de localități grupate în jurul municipiilor Turda și Câmpia Turzii vor beneficia de proiectul de extindere a planului de mobilitate urbană la nivelul Comunității Urbane Arieș (CUA).

Turda a devenit primul municipiu din țară cu transport public integral electric și vrea să extindă proiectul în CUA. Aceasta reprezintă asocierea a 20 de localități grupate în jurul municipiilor Turda și Câmpia Turzii, însumând 140.000 locuitori și 22% din teritoriul județului Cluj.

“Am realizat modernizarea transportului public cu fonduri europene la nivelul municipiului Turda, iar în continuare, în calitate de președinte al CUA, îmi doresc dezvoltarea și inițierea unui sistem de transport public regional, eficient și modern”, a declarat primarul Cristian Matei.

Proiectul vizează achiziția de mijloace de transport ecologice moderne (autobuze electrice sau hibride), sistem de tarifare electronic eficient și accesibil pentru fiecare cetățean, stații de autobuz moderne în CUA, sisteme de informare a călătorilor, autobază și autogară regionale.

Primul pas îl reprezintă încheierea unui protocol între municipiul Turda și primăriile membre ale CUA, împreună cu Consiliul Județean Cluj, pentru a pune bazele viitorului sistem de transport public regional, un sistem public dezvoltat în conformitate cu prevederile regulamentului european privind serviciile publice.

Va fi elaborat un studiu de oportunitate pentru stabilirea rutelor, a modului de organizare a operatorului regional, calculul eficienței investiției, tariful pentru călătorii, stabilirea specificațiilor tehnice și a numărului de autobuze necesare să fie cumpărate pentru CUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Economistul Walter Block susține conferința "THE ???????? ???????????????". Un eveniment Academeya

Articolul următor

New Nivy zone received BREEAM Communities certification at the Excellent level and ranks amongst the top 4 developments worldwide

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share