Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Siguranța în industria auto

Festo este activ pe piața locală de 26 de ani. În acest interval, compania a devenit un partener de încredere pentru industria de prelucrare sau de producție, indiferent de domeniul de activitate. De-a lungul anilor, Festo a deschis drumul inovațiilor tehnologice în mai multe domenii.

Prin echipamente revoluționare, fiabile și eficiente în lumea componentelor pneumatice, am reușit să stabilim standarde în domenii diverse.

Oferim soluții de automatizare pneumatică și electrică pentru o gamă variată de clienți, începând de la industria auto până la cea alimentară sau producătoare de componente electronice. Portofoliul de produse este extrem de variat, de la componente extrem de simple, până la soluții create pe conceptul Industry 4.0.

Tehnologia de automatizare dedicată industriei auto, din portofoliul Festo, își dovedește fiabilitatea în toate departamentele și procesele de producție, de la atelierele de presare și caroserie, până la asamblarea finală.

Nici o altă industrie nu a integrat transformarea proceselor, pentru Industry 4.0, la fel ca industria auto. Lanțurile de valoare complexe, producția Just-In-Time și producția în rețea necesită componente inteligente, tehnologii de manipulare potrivite și soluții integrate flexibile, care utilizează sisteme pneumatice, electrice sau o combinație a celor două tehnologii. Soluțiile Festo sunt, din principiu, eficiente din punct de vedere energetic și sigure.

În industria auto, oamenii și mașinile lucrează adesea în același perimetru, fără bariere de siguranță, de exemplu în sistemele pick & place, la asamblarea finală a automobilelor. Prin urmare, siguranța utilizării mașinilor este din ce în ce mai importantă, în special datorită complexității crescânde a procesului de identificare a riscurilor posibile. În același timp, implementarea tehnologiilor tot mai sofisticate, apariția presiunilor legate de timpul de producție și problema creșterii costurilor îngreunează aplicarea măsurilor de siguranță adecvate.

Pentru a se asigura că măsurile de protecție implementate sunt conforme cu standardele, Festo oferă cunoștințe și soluții expert pentru operare, configurare, întreținere și alte etape de proces sub forma unei tehnologii inteligente de automatizare, direct legate de siguranță. Considerăm siguranța mașinilor ca un aspect crucial al calității, indiferent dacă este vorba de furnizarea de aer comprimat pentru roboți, de prinderea pieselor panourilor prin sudură în caroserie sau de manipulare a pieselor în producția de motoare și transmisii.

Siguranța persoanelor și a mașinilor este întotdeauna primordială în toate domeniile de producție – de la atelier de presă și caroserie până la asamblarea finală. Fie că alegeți CPX/VTSA sau MS6-SV și CAMC, aceste soluții pot fi, în general, integrate perfect în aplicațiile din domeniul automotive.

Designul robust, extrem de flexibil și modular al VTSA îl face extrem de atractiv pentru industria auto.

Niciodată până acum, o insulă de ventile construită în baza unor standarde nu a oferit acest grad de libertate. Atât VTSA-F optimizat pentru un debit ridicat, cât și VTSA, cu opțiuni de implementare versatile pentru funcții de siguranță, contribuie la acest succes. În acest sens produsul a fost conceput pentru Safety @ Festo – siguranța direct în aplicație. Toate ventilele de siguranță sunt, de asemenea, conforme cu standardul ISO 13849-1 și cu Directiva CE privind utilajele.

VTSA este ideal pentru funcții perfect integrate, pneumatice și electrice. Posibilitatea de a combina 5 dimensiuni de ventile pe o singură insulă de ventile este ceva unic! VTSA este în perfectă conformitate cu standardele ISO 15407-2 și ISO 5599-2, fiind însă foarte ușor de integrat în aplicații. Poate fi, de asemenea, utilizat ca o soluție completă de instalare pentru concepte de mașini la scară largă.

Vă interesează debitul? Versiunea VTSA-F este optimizată pentru debit.

Partea de comunicație este cea mai importantă pentru dumneavoastră? Utilizați VTSA-F-CB – optimizat pentru comunicare.

Atuurile VTSA:
• Integrare maximă a funcțiilor
• Debit foarte mare – până la 4.000 l/min
• 5 dimensiuni de ventile pe un singur terminal, până la dimensiunea 2 fără adaptor
• Certificări: UL, CSA, CE, C-Tick, IFA
• Înlocuirea ventilului în timpul funcționării (HOT Swap)
• Funcționarea reversibilă a ventilelor și a regulatoarelor de presiune
• Generator de vacuum
• Zone individuale de presiune
• Conceptul de diagnosticare
• Dezvoltare pe verticală
• Safety @ Festo, PROFIsafe

Pentru a descoperi tot ceea ce oferă această insulă de ventile, scanați codul QR sau, pentru detalii complete despre activitatea Festo, vizitați pagina www.festo.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Articolul următor

Orașele din Transilvania, în topul comenzilor de Black Friday

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share